מיואשת -ומבקשת עצה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/05/2005 | 11:50 | מאת: רוית

שלום,אני בת 31 ,5 חודשים לאחר לידה שנייה. לאחר הלידה הראשונה שבה עליתי 13 ק"ג חזרתי תוך 3 חודשים למשקלי ולמבנה גופי. לאחר הלידה השנייה שבה עליתי גם 13 ק"ג,אני מאוד מאוד מתקשה לחזור למשקל ולמבנה גופי,אני מרגישה שהתרחבתי,רוב הבגדים לא עולים עליי. נשארו לי 4 ק"ג כדי להגיע למשקלי לפני ההריון. אני מנסה לעשות כל מיני סוגי דיאטות,ניסיונות שנמשכים מספר ימים,ואז אני נשקלת ורואה שלא ירדתי מספיק ,ומתנפלת על כל מיני דברים-מתוקים,מאפים וכו... אני מרגישה שהרבה יותר קשה לי לרדת מבעבר,ואני לא יודעת כמה לאכול,כמה קלוריות לספור כדי שכן ארד במקשל ואהיה מרוצה מעצמי. אני מאוד מתוסכלת מהנושא וזה מאוד מציק לי ומייאש אותי כל פעם מחדש. אודה לקבלת עצות. תודה מראש.

25/05/2005 | 12:04 | מאת: בלה אגמון

שלום רוית. ראשית מזל טוב. צר לי לשמוע את מצבך שגורם לך ,כך נראה, תיסכול וקושי רב. את מתארת מצב בו גופך השתנה אחרי הלידה השניה ומסרב לחזור למה שהיה קודם. הדבר מתסכל אותך וגורם לך להכנס למעגל של אכילה מוגזמת רגשי אשמה ושוב דיאטה. את נכנסת למעגל בעיתי מאד מעגל שמצויות בו לצערי הרבה נשים וגם לא מעט גברים. אם תמשיכי במה שאת עושה את תמשיכי לנוע במעגלים ולא תצליחי מן הסתם להגיע לאיזון. עליך לנהגו אחרת לגמרה. למצוא שביל אחר כדי להגיע לאותה מטרה. דיאטה זה לא הפתרון בשבילך דיאטה רק תחמיר את הבעיה עוד ועוד. אז מה עושים את שואלת. אני מאמינה מאד בתהליך של איזון גם נפשי וגם גופני. תהליך שמצד אחד יעזור לך לחזור לאט לאט למשקלך הקודם (והדגש הוא על לאט) ויחד עם זה גם יבדוק אתך מה הגוף שלך מנסה לומר לך בדרך נסתרת על ידי הסימפטום שהוא מייצר. רק הבנה של המסר הזה וטיפול בו תעזור לך לחזור למצבך שלפני הלידה. את מוזמנת להכנס לאתר שלי . בברכה בלה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה