הצילו-רק משמינה כל הזמן

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/05/2008 | 07:07 | מאת: יולי

אני ממש מיואשת,מאז שהחלטתי להתחיל בדיאטה אני רק משמינה. העלתי 18 ק"ג בשלוש השנים האחרונות ואני מנסה להוריד לפחות מחציתם אך אני רק תופחת ועם התסכול כמובן שאני מפצה עצמי באוכל נוסף. אני יודעת שאני צריכה לחשוב על תזונה נכונה כדרך חיים ולא דיאטה, ואני מאוד עסוקה כך שאת התסכול אני לא יכולה לנתב למשהו אחר חוץ מאוכל. אודה לכם על עזרתכם יולי

10/05/2008 | 18:34 | מאת: לאה פינטו

יולי יקרה כן, יולי, זה מה שדיאטה בדרך כלל עושה. והאמת היא שכשאת מנסה ללטש את מושג הדיאטה ולהדר אותו במושגים כמו "תזונה נכונה כדרך חיים", אינך משנה דבר באמת. את בסה"כ הולכת לעשות עוד מאותו הדבר. את מתמקדת בפן ההתנהגותי וזה בעוכרייך. הן ברמת האכילה (עכשיו המסגרת תהיה מסגרת של "תזונה נכונה") והן ברמת ההתמודדות עם רגשותייך. יקירה, מתנצלת על הישירות אך היא הכרחית: את ממש לא בכיוון. אני מציעה לך לשנות את כל צורת החשיבה שלך. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים בתהליך הרזיה ללא דיאטה. עוברים תהליך של שינוי החשיבה והתפישה בהקשר למזון, בהקשר לגוף שלנו, בהקשר לפרשנות שאנו נותנים לוויות החיים שלנו. בתהליך כזה, כל צורת ההתייחסות לעולם הרגשי שלנו משתנה. ורק כך ניצור תפנית בהתנהגותינו. בתהליך הזה ההרזיה אינה מטרה בפני עצמה. היא תוצר לוואי, בדיוק אגב כמו שההשמנה שלך היא תוצר לוואי (של התייחסותך לכל מה שנזכר לעיל). בתהליך זה המטרה המרכזית היא יצירת מערכת יחסים בריאה ושפויה עם אוכל, עם הגוף, עם עצמך. על מנת לתמוך במערכות יחסים אלה יש לבנות תשתית חשיבה מתאימה. המטרה היא לא לתת "אקמולים" אלא ליצור שינוי יציב, קבוע. וזה דורש תהליך, לא טיפ בנוגע לאיך להמנע מאכילה. כל עוד המנעות מאכילה היא מטרה, האובססיה לאכילה תגבר. אז, עכשיו לאחר שקצת הסברתי, איזו עזרה את מבקשת? כיצד אני יכולה לעזור לך? אני מציעה לך לקרוא קצת יותר בפורום על מנת להבין את הגישה. כל שאלה, תענה בשמחה. שבוע נפלא שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה