הריון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/04/2008 | 01:30 | מאת: שיר

מה עושים בהריון לגבי שיטה זו? כי הרעב מתבלבל עם החשק וההורמונים. האם ניתן להקשיב לגוף עם כל הבלאגן של הריון כי ממש לא בא לי לעלות מעבר למה שצריך. תודה

23/04/2008 | 07:56 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב שיר אני רוצה לספר לך על הנסיון שלי עם נשים הרות. ליווי נשים הרות הוא אחד החוויות המרגשות עבורי כאשת מקצוע, זכיתי ללוות 3 נשים הרות שהתחילו את התהליך בשלבים שונים שלו, היופי היה לראות איך משקל ההריון עולה אך נפח הגוף מצטמצם. היופי הוא לראות את ההבדל בין משקל (מסת הגוף הכללית) לבין השמנה/הרזיה. אחת המתאמנות שהגיעה במשקל התחלתי גבוה ובחודש הרביעי להריונה, עלתה 1 קג כל ההריון אך לאורך כל התקופה, היקפיה הצטמצמו. היא יצאה מבית החולים לאחרהריון בריא ולידה בריאה, מינוס 13 או 15 ק"ג. אחרת, שהגיעה בעודף קל יותר , עלתה 9 ק"ג (להבדיל מ- 25 ק"ג בהריון הקודם), אף היא חוותה את עצמה קלה ונינוחה יותר, כשהיקפיה הלכו והצטמצמו במקביל לעליה במשקל ההריון. השלישית, חוותה אותה חוויה. אם יש גישה בריאה להרזיה ולעליה בריאה במשקל ההריון זו הגישה .מנסיון מקצועי בעבודה עם נשים הרות (וכדיאטנית בריאות הציבור בעבר, יש לי לא מעט), מעולם לא חוויתי בטחון רב יותר והצלחות מקצועיות מבורכות יותר. לשטתי, אין דרך אחרת. גישת ההרזיה ללא דיאטה מפנה את תשומת ליבנו לסיגנלי הגוף. כשהגוף חווה הריון צרכיו משתנים ולכן גם התגובה שלנו אליו משתנה בהתאם. אם נלמד את הגוף שלנו ונסגל לעצמנו גישת תגובה נכונה אליו, נחווה את גופנו באופן אופטימלי, עם הריון או בלי הריון. החשק שעליו את מדברת - יכול להיות משהו ביולוגי שאינך נותנת לו מקום (מתוך דפוס חשיבה דיאטטי) ויכול להיות שלא. הדרך להבחין זאת היא באמצעות גישה שמתחברת לעולם הפיזי והרגשי שלנו. אם החשק הוא על רקע רגשי, יתכן שהיה שם עוד לפני ההריון ואולי בעוצמות אחרות. ולכן הקשר שלו להריון הוא רק תירוץ. כמו כן, ישנן כל מיני אמונות סמויות שמנהלות אותנו בהריון שכדאי לכוון אליהן זרקור. ואגב, ההורמונים לא נועדו להפריע לנו ולא לשבש מערכות (כי אז משהו לא תקין). מה שכן, הם מזמנים לנו חוויות חדשות שעלינו ללמוד לחוות אותם ולהגיב להם באופן פרודוקטיבי ובונה. הורמונים הם מרכיב חשוב של ויסות בגופנו. מקווה שנענית, ואם ל את מומנת להמשיך בשאלותייך ואענה בשמחה. מאחלת לך יום אביב משגשג ופורח שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה