חזרה לשומרי משקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/01/2008 | 15:21 | מאת: נועה

שלום לכולן,לפני שנה וחצי הייתי חברה בשומרי משקל וירדתי ממש יפה,כל עינין הקבוצה והפגישות השבועיות עשו לי את זה. אבל יש לי קונפליקט רציני. התוודעתי לפורום שלכם ואני ממש אוהבת את הגישה שלכן וממש מאמינה בה,חזרה לשומרי מישקל משמעה היא לספור נקודות ולהגיד לגוף שלי כמה הוא צריך לאכול. מצד אחד אני מרגישה שיש לי צורך במפגש השבועי,אם זה בגלל החברה(להיות בחברת שמנות אחרות שמבינות את שעובר אלי ולא שופטות אותי.)ואם זה כי תהיה שקילה יהיה מעקב. אבל הקטע ששומרי מישקל מגביל אותי במס נקודות שאותו אני צריכה לאכול,שומרי משקל גם מאמנים שצריך ואפילו חייב לעשות ספורט. בה לי לחזור כי נהנתי מהמפגשים וגם כי הייתה לי מוטיבציה מאוד גבוהה(אולי עינין התחרות עשה את העבודה),אבל אכן נהנתי ללכת לפגישות וירדתי ממש יפה. עכשיו שיש לי את האינפורמציה החדשה שהקנתן לי אני תוהה איך לחזור,ואיך לשלב עם השניים. להנות מהמפגשים ואפילו השקילה השבועית,אבל לא לספור נקודות אלא להיות קשובה מאוד לגופי ולצרכים שלו,להקשיב למה שיש לו להגיד לי. אני מרגישה צורך במיסגרת,ומצד שני קשה לי לקבל את כל הקיזוזים של הנקודות וכו. מהרגע שגיליתי את הגישה שלכן די שיחררתי רסן ויגוע לי שזה לא המטרה,אבל אחרי שנים של אסור ומותר ברור לי ששיחחרור הרסן הזה מיתבקש ואני אכן מקבלת אותו,אבל עבר כבר מספיק זמן ואני לא מוצאת מה ללבוש בארון יותר והחלטתי שאני זקוקה למסגרת שאותה אני אוכל להרשות לעצמי מבחינה כלכלית. עכשיו שאלתי עליכן היא כזו. האם יש מיפגשים קבוצתיים של השיטה שלכן? האם אימון קבוצתי יכול לתת לי את המענה? והאם לדעתכן אפשר לשלב בין שומרי מישקל שאני אישית מרגישה שלחזור לקבוצה יעזור לי מאוד(בגלל נסיון העבר)לגישה שלכן. לאכול מה שהגוף צריך וללכת לפגישותץ עם שקילה שבועית? האם זה ניגוד אינטרסים מוחלט? מחכה לתשובה מכן,תודה.

22/01/2008 | 07:35 | מאת: בלה אגמון

נועה היקרה. בואי ואתן לך דוגמא. תארי לך שהלכת פעם לטיול בפריז, נהנית היה לך ממש כייף וצברת חוויות,ותארי לך שכל הזמן נסעת לשם גם כי כולם נסעו וגם כי לך היה כייף, ותארי לך שפריז בשבילך זה מקום מוכר נחמד וידוע ויש בך צד שכל הזמן רוצה לנסוע לפריז, ותארי לך שיום אחד פגשת חברה שנסעה לדלהי ווהיא מספרת לך ששם הכל שונה - הצבעים הריחות האנשים החוויות. אז עכשיו יש בך צד חדש שהתעורר ,צד סקרן צד שנימאס לו מפריז שרוצה גם הוא משהו אחר לגמרה, ולעומתו אותו צד שהיה בפריז כבר הרבה פעמים שאומר לך - נוסעים לפריז וזהו. אז בקשר לשאלה שלך האם אפשר לשלב את הגישה שלנו יחד עם גישה של שומרי משקל אענה לך בשאלה משלי - האם אפשר לנסוע גם לפריז וגם לדלהי באותה נסיעה? זה לא עיניין של ניגוד אנטרסים, זה פשוט משהו אחר לגמרה, ואם תנסי לעשות שילוב את רק תהרסי גם את השיטה החדשה הזאת כי מוחך ינסה להפוך אותה לסוג מסוים של דיאטה ואז זה יהיה אבוד מכיוון שבתודעה שלך הגישה תזוהה כדיאטה = מה שמזוהה כאויב=מה שאומר שבשום פנים אין לשתף איתו פעולה. נועה , עליך לבחור. בחיים אנחנו כל הזמן בוחרים והרבה פעמים צריך להחליט לכאן או לכאן. יש לי תחושה שעוד לי מיצית לגמרה את דרך הדיאטה ושומרי המשקל,יש לי תחושה שהדרך הזאת נראית לך עדיין נכונה, מתאימה ויכולה לתרום לך. במצב כזה, עצתי הכנה תלכי לשומרי משקל. כדי לעשות את הגישה שלנו , את חייבת להיות משוכנעת לגמרה שאת יותר לעולם לא עושה דיאטה, שנימאס לך מהגבלות, ספירות ודיאטות. רק ממקום כזה תוכלי לבוא פתוחה כדי להפנים ידע חדש. אז תחשבי עם עצמך טוב ותחליטי לאן טסים הפעם, תמיד יש את הפעם הבאה... בלה

23/07/2008 | 15:25 | מאת: גאולה

מעונינת אם אפשר לשתך אותי במתכונים מענינים

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה