איך לרזות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/12/2007 | 17:15 | מאת: אתי

אני בת 56 מנסה לרזות הצלחתי כחמש ק"ג ונתקעתי לא מצליחה יותר כל היום חושבת על האוכל זה משהו שפשוט מנהל אותי ודוקא לא אוכלת הרבה אך אחה"צ כשאני בבית זה פשוט משגע אותי מה הייתי יכולה לאכול כדי לשבוע בצהריים ולא לחשוב על האוכל כל הזמן

25/12/2007 | 21:37 | מאת: לאה פינטו

ערב טוב אתי יקרה אני מניחה שאת צמודה לאיזושהיא דיאטה כרגע. ומה שאת חווה זה בדיוק מה שדיאטה עושה - יוצרת התנגדות פיזית ורגשית. (ממליצה לך לקרוא את ההודעה של ריקי , מעלייך) הפורום שלנו מציע גישה אחרת לגמרי. גישת הההרזייה ללא דיאטה אינה רואה במזון בעיה, אלא בהקשרים התפישתיים שלנו והתקשורת שלנו עם גופנו ועם עצמנו. ולכן, המיקוד שלנו אינם בסוגי מזונות, בתפריטים או ברכיבי תזונה. 13 שנות ותק מקצועי לימדו אותי שהידע התזונתי הזה לא ממש סיפק את הסחורה לאוכלוסיה רחבה הסובלת מעודף משקל ומהשמנת יתר. יותר מכך, נפח תופעת ההשמנה שלא מפסיק לעלות מעיד ההיפך. אני מאמינה בתהליך שינוי מבפנים החוצה ולא הפוך. וממליצה לכל מי שמעוניין להפוך לאדם רזה ולא להסתפק ביו-יו שנגמר תמיד במשקל גבוה יותר, להכנס לתהליך מובנה ומשמעותי. אתי, האם אני יכולה להבין מדברייך שאינך שבעה בצהריים? אם כן, אז מדוע? מה מנחה את אכילתך? אם את מוצאת את עצמך עסוקה במחשבות טורדניות על אוכל, את בכיוון הלא נכון. המחשבות הללו לא ירפו לאחר שתשיגי, אם תשיגי, את מטרתך. מערכת היחסים הנוכחית שלך עם המזון ועם הגוף שלך, אינה יכולה להוות בסיס להרמוניה עתידית. כאן צריכה להתחיל העבודה, בבניית התשתית הנכונה. את מוזמנת להמשיך את השרשור בינינו ולהגיב. אשמח להיות כאן, לענות, להסביר, להאיר. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה