עוד שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/12/2007 | 09:04 | מאת: מלי

שלום,יש לי עוד שאלה:ידוע לכולם שאוכל מעורב גורם לצילוליט זה בדוק,בנוסף אכילת אוכל מעורב כמו אורז+עוף,תפו"א+בשר,מתוק אחרי מלוח,לחם+נקניק...................................................זה פשוט לא בריא(אלא אם כן זה קורה פעם פעמיים בשבוע)כשאני מטגנת איזה סטייק טעים תמיד בא לי להוסיף איזה צ'יפס מתוגן היטב אבל אני במקום זה מוסיפה סלט ירקות,כדי להקל על הקיבה,לא להעמיס על הלב,ולא לקבל צילוליט(מאז שהפסקתי לאכול אוכל מעורב-אין לי צילוליט בכלל)אז מה תגידו הרי כל הזמן שבא לי לערבב אני מתאפקת!תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/12/2007 | 07:36 | מאת: לאה פינטו

מלי יקרה, בוקר טוב. בואי נעשה סדר יקירה. אוכל מעורב אינו גורם לצלוליטיס. נקודה. אני מציעה לך לקרוא שוב את הפוסט שלך ולהוריד את "ידוע לכולם" צלוליטיס היא תופעה תורשתית. כתבתי עליה יותר מפעם אחת בפורום. חבל שאין לך את הסבלנות לדפדף בפורום. ומקווה שתהיה לך הסבלנות לשמוע משהו חדש ושונה ממה שהכרת עד כה. צלוליטיס היא תופעה המתפתחת על רקע חולשה והתרופפות של רקמת החיבור התומכת ברקמת השומן. מידת החוזק של רקמת החיבור היא גנטית. כשרקמת החיבור הזו מתרופפת זה כמו חוטים סדורים ששמתרחקים זה מזה (אם כי לא נפרדים ממש. כך נוצרים חללים שמבינהם זולגת רקמת השומן לכיוון העור. זה מה שנותן לעור מבנה גלי שאנו מכירים כצלוליטיס. מכאן שגם אנשים רזים יכולים לחוות צלוליטיס כי זה קשור לרקצת החיבור ולא לרקמת השומן. אין ספק שעודף רקמת שומן יכול ליצור לחץ נוסף על הרקמה. אך אין שום מניעה שגם אנשים רזים יחוו צלוליטיס. אין זה קשור לאוכל מעורב או לא. ע"פ הקביעה הזו שלך, הייתי צריכה לראות המוני גברים, ילדים ונשים עם צלוליטיס כיוון שבני האדם ככלל צורכים מזון מגוון (מה שאת קוראת לו "מעורב"). באופן אישי, התזונה שלי מאוד מגוונת ומעורבת ותודה לאל צלוליטיס אין. ואני יכולה לתת לך דוגמאות למכביר. מה שאפשר ללמוד מזה בעיקר יהיה הצורך לכעכע הנחות יסוד ולערער על כל מיני אמונות שלנו. זה עומד בבסיס הגישה של הרזייה ללא דיאטה. לא אתווכח עם מה שאת מאמינה שעובד בשבילך. מה שטוב לך, טוב גם לי. אלא שאת מנסה לכפות על עצמך אורח אכילה מאוד לא נוח כיוון שהוא מאוד לא טבעי. אז אם אוכל להקל עלייך בכך שאאיר לך נקודות למחשבה, אשמח לעשות זאת. כל השילובים שהבאת כדוגמא לתזונה לא בריאה הם שילובים פחמימות וחלבונים. בלשון עדינה אומר שאין בדבר קמצוץ של אמת, אלא אם כן קיימת הפרעה פתולוגית נדירה למדיי. הידעת שחלק מההנחיות לחולי סוכרת היא שילוב מתמיד בין פחמימות לחלבונים? השילוב הזה עושה טוב לכולנו החלבונים מאטים את קצב כניסת הסוכר לדם ובכך תורמים לויסות רמותיו, אצל סוכרתי וגם אצל אדם בריא. הקושי שלך לחיות את ההפרדה היא החסך הפסיכולוגי המיותר שאת כופה על עצמך וגם החסך הביולוגי שמתעלם מהצרכים הטבעיים של גופך. אני מציעה לך להוריד נקודות וסימני קריאה ולהתחיל לעבוד קצת יותר עם סימני שאלה. בעיקר כשקשה לך וכשמשהו לא עובד בשבילך. מה שעובד מתקבל בברכה. מאחלת לך יום נפלא וסופשבוע חמים ונעים שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה