שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

02/12/2007 | 09:07 | מאת: רות

עשיתי דיאטה ובעקבות הקריאה בפורומכם התחלתי להקשיב לגופי ולאכול כמו שהוא משדר לי (משבת זו) וממוצאי שבת אני סובלת מגזים שלשולים והרגשת אי נוחות האם יכול להיות שהגוף כבר היה רגיל 5 חודשים למשטר לא מסתגל או מה קרה בדיוק? תודה

03/12/2007 | 07:50 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב רות. מה שאת מתארת יכול לנבוע מהרבה מאוד סיבות , בינהן: סוג מזון שאכלת, תמהיל מזונות שצרכת, הפרעה מיקרוביאלית או ויראלית ועוד. תחושת האי נוחות היא סיגנל מגופך להסב תשומת לב ולהגיב. בדיוק כמו הרגשת אי הנוחות שאת חשה כששלפוחית השתן שלך מלאה. הגוף מתקשר איתנו באמצעות תחושות. אני יכולה להרגיע אותך ולאמר שהגוף שלנו מסתגל בקלות ליחסים החדשים שאנו בונים איתו. לכן, אני רוצה להציע לך להתייחס למצב הזה כאל מצב נקודתי. מעבר לכך, למידת הסיגנלים של הגוף וזיהוי הצרכים שלו לסוג מזון ולכמויות, הוא ענין של זמן ואימון. אינני יודעת בדיוק מה את עושה ואיך ולכן קצת קשה לי להתייחס. אני יודעת לאמר לך שעם הזמן היכולת הזו הולכת ומשתפרת. יישר כח והמון הצלחה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה