מה לאכול כשלא יודעים מה רוצים לאכול?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/11/2007 | 16:07 | מאת: מארי

כבר שאלתי שאלה זו, אבל השאלה נמחקה, אני מניחה שזה היה בעקבות פלישה של טרול. ובכן, בדרך כלל אני יודעת בדיוק מה אני רוצה לאכול. איך לבחור את המאכלים כשאינני יודעת מה לבחור? כשאני יודעת מה, יש גם תחושת שובע יותר ברורה, והאכילה כולה "זורמת" יותר.

20/11/2007 | 16:43 | מאת: בלה אגמון

שלום מאירי. משאלתך אני מבינה שיש שני מצבים . באחד, ברור לך מה את רוצה לאכל וכשאת בוחרת את מה שאת רוצה את מרגישה שובע וסיפוק ,בשיני לא ברור לך ואז את מתבלבת. אני רוצה לבדוק אתך. איך את יודעת שיש את המצב הראשון ואיך את יודעת כשיש את השיני - מה שונה בתחושות, רגשות ומחשבות שלך? מתי יגיע המצב הראשון ומתי השיני? איזו דמות מנהיגה אותך כשאת יודעת מה לבחור ואיזה דמות כשאת לא יודעת? כדי לענות על השאל הזאת עליך להיות מסוגלת לצאת מעצמך ולהתבונן כדי שתוכלי לדווח ולהבין יותר טוב את ההבדלים. הרי שני המצבים הם שלך. עם קצת מודעות תוכלי בקלות לעבור מאחד לשיני. בברכה, בלה

20/11/2007 | 22:43 | מאת: מארי

22/11/2007 | 07:53 | מאת: מארי

בלה יישר כוח. התבוננתי ומצאתי שהלך הרוח הנכון הוא היתר לעצמי לעשות בחירה. כאשר החלק הפועל, הדמות הפועלת, היא זו שיש לה היתר פנימי לעשות בחירה, הבחירה נעשית נכון. וברור שזה נכון מפני שאז אני מרגישה שבעה, נינוחה, מאוזנת = לא מנופחת, לא מקופחת, פשוט אדם שניזון היטב ונכון. שמתי לב כמה ויכוחים פנימיים קטנים יש לי עם עצמי כל הזמן. לקחת או לא לקחת שקדי מרק? לשים או לא לשים כפית ממרח שוקולד בגלידה? כל הזמן איסורים ושיפוטים על הדברים הקטנים ביותר. ה"לא" הוא אוטומטי הרבה יותר מן ה"כן". המודעות לכך לאט לאט מפוגגת את האוטומטיות של ה"לא", ובודקת דברים לגופו של עניין. היתר פנימי לבחור + מודעות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה