להקשיב לגוף

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/10/2007 | 12:37 | מאת: nava

... זה שנים שאני בדיאטה... זה שנים שאני בהתנזרות עד לבולמוס שמביא איתו חורבן. זה שנים שאני נוגעת במשקל הרצוי ובאותה נשימה נסוגה אל המשקל הקודם. זה שנים של רישומים ומעקבים אחרי התפריטים השונים והתעסקות אובססית בתהליך ללא תוצרים. נאסתי בזאת ובתחושת הפאטטיות שנובעת כתוצאה ממנה. מכאן שאני מתחברת אליכם. פשוט הגיע הזמן לחיות. להשיל את כל החוקים והכללים החיצוניים האלו ולהקשיב לעצמו. אני בתחילת דרכי כאן... מתחילה מסע אחר לא פשוט... ואני נופלת אל האיזור הזה... המעורפל עדיין בו קיים בי הקושי להבחין האם זהו רעב אמיתי או שזהו תוצר קוגנטיבי - ריגשי שמניע אותי לאכילה.האם יש שלבים לתהליך ? האם יש לכם עצה? מן הסתם קיים קושי עצום להוריד ביום אחד שריון עבה שעטף אותי בו חוקיות ונוקשות היו מפתח לניהול תזונה באופן יום יומי

30/10/2007 | 15:03 | מאת: בלה אגמון

היי נאווה. ראשית, תודה על השיתוף והכנות. אני מבינה שאת רוצה לנסות משהו אחר ואת שואלת שאלות חשובות. לתהליך שאנחנו מציעות יש שלבים ברורים. הוא מסודר והגיוני . הכי חשוב הוא עובד. אבל ,ופה זה חשוב מאד ,הוא עובד כשעושים אותו נכון. ובמסגרת הנכון חשוב לעשות אותו לא לבד. מכיוון ששנים היית שבויה בהלך רוח דיאטתי יהיה לך קשה לראות איך את ממשיכה לפעול מהמקום הזה - מקום שיפוטי המתרכז בבעיה ובאכל כבעיה ולא מצליח לראות אפשרוית אחרות. אני רואה שאת מעדיפה לעשות את התהליך לבד ואני חושבת שזה חבל. תשאלי את עצמך כמה שנים/אנרגיה וכסף השקעת בגישת הדיאטה? מה זה נתן לך בסוף ? (האם השקעה הוכיחה את עצמה ואת אכן נשארת רזה לתמיד?). למה את לא מוכנה להשקיע ולו חלק קטן ממה שהשקעת בדיאטה בתהליך אחר? מזמינה אותך לא רק להתרשם מהתהליך ולעשות אותו לפי הבנתך בלבד אלא לעשות את זה נכון בריא ומדויק - כדי שתוכלי לרזות אחת ולתמיד. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה