עזרה..

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/10/2007 | 23:14 | מאת: דלית

שלום רב, התחלתי את השיטה ואני לא יודעת אם ירדתי או לא במשקל, אבל מה שבטוח נאי מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי... לא מלאה מדי, לא רעבה, בדיוק מה שצריך.. אני מאמיהנ שבגלל שבעבר עשיתי דיאטות אז אוטומטי כשמתחשק לי משו לאכול אני לא אלך על משו משמין, אלא על מוצרים דיאטטים... אבל יש לי כמה שאלות.. אני לפעמים הולכת בבוקר למכון כושר, ולפני שאני יוצאת מהבית אני לא רעבה (כי זה זמן קצת אחרי שהתעוררתי) אבל אז במכון באמצע החוג אני מרגישה פתאום רעבה..מה לעשעות? האם לאכול בכל זאת בבוקר למרות שאינני רעבה? ושאלה נוספת.. לפעמים אני מרגישה שמתחשק לי משהו מתוק, האם אכילה של רוסת עוגה, עוגייה, גלידה ישפיעו על ירידה במשקל? ומה לגבי שתיית אלכוהול, זה איננו צורך פיזי של הגוף, אך אנו נוהגים לשתות עם חברים פעם בשבוע.. תודה על הסבלנות והאכפתיות

29/10/2007 | 07:41 | מאת: בלה אגמון

דלית היקרה. ראשית אני שמחה בשבילך שאת מרגישה יותר טוב . אבל חשוב לי להדגיש משהו חשוב.עשיית הגישה בחלקים בלי להכין את התשתית המחשבתית המתאמה נדבך על נדבך, בלי לבנות אלטרנטיבה לדיאטה במח שלך עלולה לגרום לבילבול תקיעות ומחשבה (מוטעית מאד), שהשיטה לא באמת עובדת עבורך. בידיוק כמו ניסיון לבנות בית בלי שעשית עבודת הכנה טובה (אישורים מעירייה, תוכנית ארכיטקט, תזרים מזומנים) תתקע אותך באמצע הבניה עם הרבה בעיות שלא חשבת עלהם קודם. משאלותיך מאד ברור שלקחת את העקרון של אכלי לפי רעב ביולוגי והפסיקי לאכל כשאת שבעה כעקרון החשוב והעקרי של התוכנית. זה לא שאני לא חושבת שהעקרון הוא חשוב , הוא מאד חשוב. אבל שימוש בו לפני הזמן דומה להתחלה של בניית יסודות הבית לפני שקיבלתי אישור מעירייה. הדבר עלול להיות בעיתי מאד. דלית היקרה, אנחנו לא סתם מדברות על הצורך בתהליך אישי זה מתוך הבנה ברורה שתהליך שאנחנו מציעות מחייב עבודה מקצועית רצינית ומעמיקה . בקשר לשאלות שלך - אם את רעבה באמצע החוג סימן שהגוף שלך צריך לאכל ברגע זה. אם יש מצב לחטוף משהו קטן בדיוק כשאת רעבה (הפסקה קטנה לחטיף) אם לא אז מיד אחרי . אם מתחשק לך משהו מתוק עצרי שנייה ובדקי מה הצורך האמיתי שמסתתר שם (צריך להדגים איך עושים זאת) הקשבה לא שיפוטית לגוף שלך תייצר לך תשובה כמעט מיידית מה הצורך האמתי כרגע - אם הצורך של הגוף באנרגיה זמינה - כמובן יש לתת אותה לגוף ואם זה צורך אחר - פה צריך ללמוד מה ואיך עושים. בכל אופן המון הצלחה. אם יש עוד שאלות אשמח לענות

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה