התחלתי וראה איזה פלא...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/10/2007 | 09:34 | מאת: גילת

כבר מספר ימים שאני מנסה את השיטה. מנקה את הראש, מקשיבה לעצמי, אוכלת כשאני רעבה ומפסיקה כששבעה. כשאני רוצה עוד אני אומרת לעצמי: "את רעבה? לא. כלומר את משועממת או מנסה למלא איזה שהוא חלל, אז מלאי אותו בדרך אחרת". מה אומר: זה עובד, פשוט עובד. אני קמה בבוקר רגועה, לא עסוקה כל כולי ב"דיאטות". ההרגשה טובה. תודה לכן בלה ולאה. אתן נהדרות!

28/10/2007 | 14:55 | מאת: בלה אגמון

שלום רב לך. ברכותי, אני מאד שמחה שזה עובד עבורך. תמשיכי בדרך ואם יש קושי או בעיה כלשהי אל תהססי לפנות ולקבל עזרה.

29/10/2007 | 22:45 | מאת: מריה

שוטטתי בפורום הלוך ושוב ולא הצלחתי להבין את עיקרי השיטה, מישהו מוכן להסביר לי בבקשה?

30/10/2007 | 06:45 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב מריה בעמוד 48 או 49 תוכלי לקרוא תשובות שמפרטות את הגישה. גישת ההרזייה ללא דיאטה רואה בהשמנה סימפטום של אכילת יתר, ובאכילת יתר סימפטום של צורת חשיבה והתייחסות לגוף ולמזון. ההבדלים המהותיים בין אנשים רזים לאנשים שמנים נוגעים למערך האמונות שלהם ולא לסוגי המזונות שהם אוכלים. כל עוד אנשים המבקשים לרזות ממקדים את תשומת ליבם ועשייתם במזון, הם משמרים תפישה המקדמת השמנה. גישת ההרזייה ללא דיאטה, מתמקדת בגורמי ההשמנה ואכילת היתר, במקור ולא בסימפטום. לשיטתנו, שינוי צריך להתחיל מבפנים ולא מבחוץ. שינוי מתחיל באופן ההבנה והתפישה את הגוף שלנו על מנגנוניו השונים ומודעות גבוהה למערך האמונות המנהל אותנו בקבלת החלטות ובבחירות שלנו. לגוף יש את היכולת הטבעית לווסת את האכילה שלנו ואת המשקל שלנו. כל התערבות דיאטטית המכתיבה, מן החוץ, מה, כמה ומתי לאכול - מחטיאה את המטרה. לכן, תהליך של אימון להרזייה ללא דיאטה הוא תהליך שעובד על מספר רבדים: 1. הרובד הפיזי - מתחילים לחוש את צרכיו הביולוגיים של גופנו. להבדיל מעבודה ע"פ תפריט או מערכת חוקים וצווים אשר מנותקת ממנגנון הרעב - שובע שלנו. 2. הרובד התפישתי - קוגנטיבי. כאן, אנו משנים את "הראש". זהו שלב בסיסי והכרחי ליצירת תשתית מחשבתית נכונה. הרעיון שאנו צריכים לשלוט בגוף שלנו ול"הנדס" אותו כדי לייצר תוצאות טובות ויציבות, פשט את הרגל מזמן. אנו לומדים לסמוך על הגוף שלנו ומעבירים לו את שרביט ההובלה של התהליך. 3. הרובד הרגשי. רגשות תמיד יהיו אלה שמעוררים אותנו לעשייה או למונעים מאיתנו עשייה. רגשות הם גם תוצר של מחשבות ואמונות. לכן יש לם תפקיד חשוב בהשמנה/הרזייה שלנו. מטרת הגישה איננה רק לאפשר הרזייה אלא ובעיקר לאפשר השגת תוצאות יציבות. תוצאות יציבות יושגו רק באמצעות שינוי אמיתי של הגישה שלנו. לשאלות נוספות, נשמח לענות בכל עת. יום נפלא שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה