שאלות...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/10/2007 | 23:21 | מאת: דקלה

שלום רב, יש לי בעיה. אני אוכלת כשאני רעבה ומנסה להפסיק כשאני מרגישה שבעה, אבל יש לי בעיה. אחרי ארוחות יש לי תמיד חשק למשו מתוק, וברור שזה לא הרגשת רעב (כי זה אחרי ארוחה) אבל אני מרגישה שאני חייבת את זה. ובעיה נוספת היא הלילות. כל פעם אחרי שאני יוצאת בלילה אני נתקפת רצון לאכול. איך מתמודדים עם זה? לפעמים זה באמת מרעב ולפעמים זה פשוט חשק עז לאכול משו... ושאלה אחרונה, האם שתיית אלכוהול פעם בשבוע מפריעה לירידה במשקל? תודה רבה רבה על המענה והעזרה...

24/10/2007 | 10:24 | מאת: בלה אגמון

היי דיקלה. ראשית נסי לשנות את הנוסח ולא לדבר על בעיות. כשאת אומרת שיש לך בעיה את מתרכזת בה וכך נשארת הבעיה כי המח לא יודע מה עושים עם בעיות. המח שלך הוא מכונה מופלאה ויש לו ברגע נתון את כל המשאבים לפתור כל אתגר שאת ניצבת בפניו , עליך רק לאפשר לו. אז תתחילי משינוי הנוסח של השאלה. אין לך בעיה יש לך אתגר. ועכשיו נסי לענות לעצמך מה עושים עם האתגר הזה. ותעני על מספר שאלות. 1 איך את יודעת שבא לך משהו מתוק? 2 איזה סוג של מתוק בידיוק בא לך? 3 מה המתוק הזה בא לספק? 4 האם כל מתוק יעזור או רק מתוק מסוג מסוים - למשל אם תאכלי פרי האם זה יספק אותך או שאולי זה חייב להיות דווקא מתוק אחר כמו שוקולד או עוגה. איך את יודעת את ההבדלים? נראה לי שאת שבויה עמוק מאד במנטליות של עשיית דיאטה המדברת בשפה של בעיות, מותר ואסור, הכל או לא כלום. אם תסכימי לוותר קצת על תפיסת עולם זו יוכל להתחיל שינוי מבורך. מקווה שעזרתי בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה