איך מסיימים?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/10/2007 | 22:13 | מאת: מארי

שלום. אני מזהה רעב, וגם מה אני רוצה לאכול, אבל קשה לי להפסיק לאכול. איך מפסיקים? איך עוצרים? תודה.

22/10/2007 | 07:39 | מאת: 00

22/10/2007 | 07:59 | מאת: בלה אגמון

אכן שאלה מצוינת. זיהוי שובע כמו זיהוי רעב הוא מיומנות נלמדת המשלבת בתוכה מודעות גופנית/נפשית,התבוננות בתחושות,מחשבות רגשות המתעוררים תוך כדי אכילה, דיאלוג פנימי מול כל הדמויות - אלו שרוצות להמשיך לאכל כי (יש בצלחת, זה כל כך טעים, זה הפעם האחרונה שאני אוכלת את זה כי ממחר דיאטה) ואלו שאומרות מספיק . זיהוי שובע ותגובה נכונה אליו מורכב לא פחות מזיהוי רעב.פרמטרים רבים יכולים להשפיע על חווית השובע החל מדרגת רעב אתה התחלנו לאכל ועד רמת הסיפוק שהגוף והנפש שלנו חשים מהמזון שקיבלנו. בקיצור זה מורכב ואישי כמו כל התהליך. מקווה שזה הבהיר קצת. בלה

22/10/2007 | 10:21 | מאת: מארי

תודה רבה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה