שינוי באמצע דיאטה קונבנציונאלית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/10/2007 | 11:49 | מאת: איילה

לאה ובלה שלום רב התרשמתי מאוד מהרעיונות המקוריים והמרעננים של השיטה, כפי שהם באים לידי ביטוי בתשובות הרחבות והמעמיקות שלכן. אני נמצאת כעת בתהליך של דיאטה ש(כמעט) כולם סוברים שהיא ה"נכונה" וה"טובה" - 1500 קלוריות הנצרכות במשך 6 ארוחות קטנות ביום, 3-4 שעות פעילות גופנית בשבוע. בהתחלה ירדתי מהר יחסית, ואחרי 10 ק"ג בערך המשקל "נתקע", למרות שאני ממשיכה בדיוק באותה המתכונת. המנחה של קבוצת התמיכה שאני הולכת אליה אומרת שזה מאוד נפוץ, ואחרי זמן מה הגוף ימשיך לרדת. השאלה שלי אליכן היא כזאת: נניח שאני רוצה בשלב זה לערוך שינוי אמיתי, לזנוח את הדיאטה לתמיד ולנסות את השיטה שאתן מציעוות. אני מניחה שהגוף שלי יכול פתאום לדרוש יותר ממה שאני נותנת לו עכשיו. אם בשלב זה הוא כבר לא יורד יותר במשקל, האם ייתכן שאני אצרוך (ע"פ השיטה שלכן) יותר קלוריות ועדיין ארד במשקל? לתשובתכן אודה, איילה

18/10/2007 | 12:34 | מאת: בלה אגמון

שלום איילה. עליך לבחור . אין באמצע, זה או דיאטה או לא דיאטה אין אפשרות לעשות שילוב זה לא ילך ופשוט יתסכל אותך. בדיאטה מדברים בשפה אחרת, יש שם הנחות יסוד אחרות וכל פירוש המציאות פשוט שונה. אם הדיאטה שאת עושה טובה לך את נהנית מתוצאות למה את רוצה פתאם לעבור לשיטה אחרת? האם זה בגלל שנתקעת ואת חושבת שבשיטה של לא דיאטה התקיעות תשתחרר או אולי בגלל שבאמת נמאס לך מדיאטות? בכל אופן מניסיוני שום דבר טוב לא יצא לך אם לא תיהיי נאמנה לדרך מסוימת. לכן, אם את רוצה לנסות את גישת הלא דיאטה תבדקי האם את מוכנה לוותר על כל הסיפור של הדיאטה -ספירת קלוריות, שליטה מדומה על הגוף, תכתיב חיצוני של מה איך כמה ומתי לאכל תראי האם את בשלה לכך אם כן אפשר לעבור הלאה. אם לא אז המסגרת בה את נמצאת נשמעת לי טובה והגיונית ואין סיבה לעזוב באמצע. מאחלת לך המון הצלחה בכל בחירה שתעשי. בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה