מתלבטת- צריכה עצות!

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

16/10/2007 | 14:56 | מאת: עינב

שלום! בנתיים הספקתי לעיין קצת בפורום שלכם, ואני כ"כ מסכימה עם השיטה שלכם, אבל להסכים זה משהו אחד וממש לעשות את זה זה דבר אחר לגמרי. אשמח אם תתנו לי עצות איך להפוך את השיטה הזו לאורח חיים, כי כרגע אני דיי בבעיה. אז ככה, הייתי בדיאטה ממרץ וירדתי יפה ועכשיו אני דיי מרוצה מהמשקל שלי (52 על 1.62). הייתי מאד קפדנית- הקפדתי מאד להתעמל לפחות 3 פעמים בשבוע, ולא התקרבתי למתוקים או לג'אנק פוד בכלל עד לקיצוניות מוחלטת והייתי מ-א-ד קשה עם עצמי. עם הזמן התחילו לצוץ אצלי בעיות כמו נשירת שיער ולא קיבלתי מחזור כבר חצי שנה בערך.. הייתי אצל דיאטנית שאמרה לי שאני צריכה לאכול יותר ושאסור לי לרדת במשקל אפילו גרמים בודדים, בהתחלה זה היה לי דיי קשה כי כמו שאמרתי קודם הייתי מאד קפדנית ופחדתי להגזים ולהשמין, אבל בחודש האחרון לגמרי סטיתי מהמסלול ועכשיו אני מוצאת את עצמי זוללת! ואני נורא מתלבטת, כי מצד אחד אסור לי להגזים ולאכול יותר מדי כי אז אני ישמין, אבל מצד שני אני דואגת לבריאות שלי, אז זה כמו מין תירוץ שלי כדי לאכול יותר. אני לא מתעמלת כבר חודש וחצי (לפני כן אם הייתי מתעמלת פחות מ-3 פעמים בשבוע זה היה אסון!) ואני כל הזמן מנשנשת דברים כמו שוקולד ועוגיות (דבר שלא הייתי נוגעת בו לפני חודשיים!) בלי שליטה, ובגלל תחושות האשמה אני מדלגת על ארוחות כדי "לאזן" את הקלוריות שאכלתי. משום מה אני פשוט לא מצליחה לחזור לעצמי, ועכשיו אני רואה את עצמי חוזרת בדיוק למקום אליו כ"כ נאבקתי להתרחק ממנו, אני חוזרת לאיך שהייתי פעם ואני פשוט מבועתת מזה. אני אוכלת מכל הסיבות הלא נכונות ואני רוצה לשנות את זה אחת ולתמיד! חבל לי שזרקתי את כל המאמץ והעבודה הקשה שלי לפח, ועכשיו אני לא יודעת איך להציל את המצב, כי אני לא רוצה לוותר. אני כ"כ רוצה לחזור למסלול אבל אני לא מצליחה ובנוסף אני נחבטת בהתלבטויות: האם לאכול יותר בשביל להבריא (מחזור, נשירה..) ולהסתכן בהשמנה, או לחזור לדרך הקודמת שלי ולסכן את הבריאות שלי? ניתן לציין שאיני מעוניינת בהפחתת משקל, אלא בללמוד להקשיב לגוף שלי ולאכול בריא ומהסיבות הנכונות, ובכך לשמור על המשקל הקיים ולא להשמין. אשמח מאד אם תעזרו לי. עינב.

16/10/2007 | 17:34 | מאת: בלה אגמון

עינב היקרה. חוששני שלא אוכל לעזור לך. את שבויה עמוק מאד בתפיסת עולם דיאטתית - זאת האומרת שכדי לרזות צריך להתעמל, לסבול ,לאכל מעט ,לשלוט על הגוף, ולהיות כל הזמן במלחמה עם עצמך. זאת תפיסת עולם - מה שנקרא פרדיגמה שעל פיה את חיה. תפיסת עולם שלנו היא הפוכה לגמרה וכדי להשתמש בה עליך להיות אמיצה ולהרפות מהדיאטה לגמרה ,לתמיד, עד הסוף. אני מאמינה שיהיה לך קשה לעשות את זה לבד. מה שאני מציע לך לעכשיו - תתרשמי מפורום מהגישה וממה שכתוב פה. אם את מצליחה להאמין שזה אפשרי - לאכל הכל לא לעשות דיאטה ולרזות אני ממליצה לך לעבור תהליך אישי של שינוי. מקווה מאד שתסכימי לנסות להאמין שאפשר אחרת. המון הצלחה - בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה