סקרנית...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/10/2007 | 23:36 | מאת: גלי

שלום לכולם. כבר זמן רב אני מתעניינת בשיטה, וברור לי שזה הכיוון עבורי. אני קוראת על הרבה נשים פה בפורום שהגיעו לתובנות ולמעשים לבד, אבל רואה שבד"כ אתן ממליצות על הכוונה וייעוץ. האם זה באמת הכרחי? (לאור העובדה שבפועל יש שמגיעים ליישום הדרך לבד ומצליחים? אשמח אם תוכלו להאיר את עיני. גלי

14/10/2007 | 07:15 | מאת: בלה אגמון

גלי שלום רב. בני אדם הם יצורים מורכבים ויחודיים מאד. הם תוצר שילוב של כל כך הרבה דברים - גנים, השפעה סביבתית ותרבותית, התנסויות במהלך החיים, הדרך בה התנסויות האלו קודדו לתוך המח ולתוך הגוף נפש, הדרך בה זה השפיע עלהם והפך אותם למה שהם. כל זה יוצר אדם יחודי אינבידואלי ושונה מאד האחד מהשיני. יש אדם היכול ללמוד לבד שפה תוך זמן קצר ויש כזה שגם אחרי קורסים ארוכים עדיין לא יוכל להשתמש בשפה החדשה. אנשים מקבלים מידע ועושים אתו דברים שונים. יש כאלה שיכולים מיד ליישם ולהתשמש ולקבל תוצאות ויש כאלה (ולדעתי זה הרוב) לא ידעו מה לעשות עם המידע ,ינסו יתבלבלו, וירימו ידיים - יגידו שהמידע לא טוב. למה הדבר דומה? - נניח שפותח מכשיר מצויין לאפיית לחם - פרי מחקר רב שנים. מכשיר שאם משתמשים בו נכון וטוב יש תוצאות מדהימות, ונניח שכדי להשתמש בו טוב ונכון צריך קורס כדי להעביר את רזי השימוש במכשיר והקורס כמובן דורש כסף וזמן. יהיו אנשים שבלי הקורס, אולי בזכות הידע הטכני הקודם שלהם ,אולי בזכות כשרון מיוחד, או בזכות דברים אחרים ידעו להפיק את המקסימום מהמכשיר בלי הקורס. לעומתם, רבים אחרים ינסו אותו ,יתקלו בקשיים ובבעיות, ובלי מדריך יתאשו ויאשימו את המכשיר, או יגידו שזה לא בשבילם. גישת הרזיה ללא דיאטה לא שונה במובן זה. היא פרי פיתוח ואנטגרציה של שיטות עבודה שונות וכדי להפנים אותה יש צורך בתהליך . כמובן שאפשר לעשות אותו לבד ואפשר בליווי. איך יודעים האם את צריכה ליווי - מאד פשוט - אם את מרגישה שמה שקבלת בפורום מספיק לך על מנת להתחיל ליישם ולראות תוצאות - אז יתכן, שלפחות בשלב הראשון ,את לא צריכה את הלווי. אם לעומת זאת את מתחילה ונתקלת בקשיים - לפני שתגידי שזה לא בשבילך נסי בכל זאת את הטיפול האישי. מניסיון שלי, מכיון שהשיטה דורשת שינוי עמוק ברמת הליבה שלנו - רמת הbeeing חשוב הליווי ולו רק לצורך שיקוף, תמיכה והעצמה. מקווה שעכשיו סקרנותך באה על סיפוקה. בברכת יום נעים, בלה

14/10/2007 | 21:13 | מאת: גל

איך לא חשבתי על זה. כנראה שבתחום ההרזיה ללא דיאטה אני די קשת תפיסה, בכל אופן כשאני מנסה לבד. הבעיה היא שאני קצת תפרנית בשלב זה של חיי וכל כך רציתי להצליח לבד. בכל מקרה - תודה לכל המשתפות - זה נותן הרבה כח ותקוה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה