הרזיה ללא דיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/10/2007 | 20:50 | מאת: גלית

שלום, קראתי בפורום והבנתי התפיסה/הגישה אך נורא קשה ליישם ולרזות ללא עקרונות מובנים ותפריט מסודר. אין חוכמות בכדי לרזות צריך לאכול פחות ולהוציא יותר אנרגיה - וזה לא פתרון קל לכולנו אך הגיוני. "הרזיה ללא דיאטה" נראה קצת כמו חלום שלא ממש יתממש.... אשמח להכוונה כיצד לאכול פחות עפ"י שיטה זו כי מהתכתובות זה לא ממש ברור כיצד להתנהג ובטח אי אפשר לפני כל מה שמכניסים לפה לבדוק אם באמת זקוקים לכך. כמו כן, המלצות לתפריטים וקצת סדר בעניין. תודה, גלית

05/10/2007 | 06:51 | מאת: no diet man

שלום גלית, בינתיים עד שתקבלי תגובה מבלה ולאה אני רוצה להבהיר כמה דברים ולתת לך הכוונה שתעזור לך. את אומרת שקשה ליישם את הגישה ללא תפריטים ואני אומר לך מנסיון שזה מעולם לא היה קל יותר. אין הגבלה על איזה אוכל, לא צריך את כל מאכלי הדיאט למינהם שמלאים בכימיקלים מסוכנים. התפריט שלי מעולם לא היה עשיר כל כך. אני מרזה בלי לעשות כלום. את שומעת? בלי לעשות כלום, חוץ מלאכול את מה שמתחשק לי והכי מתאים לי באותו רגע. אז על מה בדיוק את מתלוננת תזכירי לי? העקרונות פה הכי ברורים בעולם. אם תאכלי על פי הצרכים של הגוף שלך ( הגוף ולא הראש) את תרזי נקודה! הגוף שלך מחשב את הקלוריות בעצמו וברגע שהוא מקבל את מה שהוא זקוק לו הוא מודיע לך. זה לא חשוב מה את אוכלת: גבינה,פסטה, עוף, סלט, גלידה, פירות. אני אוכל היום כל דבר שאת תגדירי "שמן" או "לא בריא" , לא עושה כמעט ספורט( ספורטאי מלידה אבל כרגע אני נח) ומרזה בלי קושי. שנים שאני אוכל רק מוצרים נטולי שומן לחלוטין וזה לא מונע ממני לעלות במשקל. ברגע שנחשפתי לשיטה זרקתי את כולם , אני אוכל מה שאני אוהב ומרזה.קל לי מאוד להבחין בין רעב ביולוגי לרעב ריגשי, אני יכול ללמד אותך אם תרצי. הגישה הזו לא רק הגיונית, היא ממש גאונית. אין יום שאני לא מתפעל ממנה. זה לא רק אני, זו גם אישתי שעושה את אותו הדבר. בגישה הזו אומרים שעם הזמן ההעדפות שלנו משתנות. כלומר, העובדה שיש שפע לא תגרום לנו לאכול אוכל פחות מזין( ממתקים, אוכל מטוגן, המבורגר וכו) שמאוד אהבנו לפני ונמנענו כמה שאפשר כי זה לא טוב לדיאטה. להיפך, נעדיף אוכל מזין יותר, בריא יותר לגופנו. אני זה דוגמא קלאסית : לפני שהתחלתי בגישה הייתי אוכל ירקות מעט מאוד וגם זה רק כי "צריך" וזה "בריא". מספר ימים אחרי שהתחלתי בגישה החדשה, התחלתי לרצות סלט בכל יום וכשאני אוכל אותו אני נהנה כמו שלא נהיניתי אף פעם. המשפט שלך: "אין חוכמות, בשביל לרזות צריך לאכול פחות ולהוציא יותר אנרגיה". זו ממש קלישאה, אני עשיתי ספורט כל חיי , רוב הזמן במסגרת מקצועית מאוד ותמיד שרפתי יותר ממה שאכלתי וזה לא ממש עזר. את עדיין עמוק מאוד בתוך הראש הדיאטטי וזה מה שמונע ממך לראות את מה שברור כשמש: לא צריך לסבול כדי לרזות. את ממש מתעקשת לסבול, תפריטים, הגבלות, קלוריות, מאזני ארגיה, דיאטנית שתכוון, מה לא נמאס לך לחיות בתוך הכלא הזה? נותנים לך פה חיים חדשים, תאכלי מכל טוב, אל תהרגי את עצמך עם הספורט, תרזי בלי מאמץ, תרגישי טוב, תאכלי הכי טוב אי פעם ואת? את מתעקשת לסבול. וואלה לא מבין אותך. "הרזיה ללא דיאטה" נראה לך כמו חלום? חלומות מתגשמים ולא רק שמתגשמים, את יכולה לחיות את החלום הזה כל יום, כל ארוחה מחדש. את לא תאמיני כמה זה מדהים. את תשאלי את עצמך יותר מפעם אחת :"איך זה שלא ידעתי על זה קודם? " למה הדיאטנית שלי לא אמרה לי על הגישה הזו?" אם תביני את הגישה ותשני את תפיסתך לא תבדקי כל דבר לפני שתכניסי לפה. תלמדי שאכילה בריאה היא אכילה שנועדה למלא צורך פיזי של הגוף, צורך ביולוגי. את תדעי להבחין בין הרעב הפיזי לרעב הריגשי,יהיה לך מאוד ברור מתי את צריכה לאכול. אין דבר קל יותר מזה. לא צריך לשבור את הראש, לעשות חישובים. זה ממש פינוק, הגוף עושה הכל עבורך, . תאכלי, תיהני ותרזי. יותר טוב מזה? אם את רוצה לקבל עוד אינפורמציה, תחזרי לעמוד 48 בפורום, לקראת סוף העמוד ורד שואלת ומקבלת תשובות מפורטות ביותר. בהצלחה!

05/10/2007 | 08:12 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, האמת היא שבעיני אין תשובה יותר טובה מזו שקיבלת. אין כמו אדם שהתנסה בשיטה וראה שהיא עובדת כדי לגרום לך להאמין. אני לא מכירה באופן אישי את האדם שענה לך אבל רוצה לנצל את ההזדמנות ולהודות לו על שהפך להיות מליץ היושר של הגישה הזאת. אני ממליצה לך להפסיק לאחוז בפרדיגמות שכולם אוחזים בהם ולנסות להאמין במשהו אחר. כל קפיצה משמעותית בהתפתחות אנושית (ואני לא משווה) קרתה כשהיה אדם שקרא תיגר על הפרדיגמה המקובלת - כמו למשל ניוטן שניסח את חוקי הפיזיקה המכנית ואינשטיין שהציג את תורת היחסות - היום זה נראה מובן מאליו אבל אז זה נחשב כשערוריתי יוצא דופן ולא יכול להיות. יש דוגמאות רבות לכך . חשוב שתביני אם דרך הדיאטה עובדת עבורך - כלומר נותנת לך איכות חיים טובה, מאפשרת תוצאות ואת נהנית ממנה - תמשיכי בה. הגישה שלנו מיועדת לכאלה שהדרך הזאת לא רק שפתרה להם את בעיית עודף המשקל אלא הגדילה אותה מאד והפכה אותה לבעיה מעיקה ובלתי פתירה . אני מבינה שקשה לך להאמין וזה בגלל שאת לא רואה את כל התמונה וכשרואים רק חלקים של פזל קשה מאד להבין איזו תמונה הוא מרכיב סהכ. אני שמחה שהצצת ונפגעת. את מוזמנת להצטרף לפורום - לגלוש, לשאול ולעורר , זה תורם לכולנו. בברכה ושוב תודה לnodiet men האלמוני ולאשתו על העזרה שהם מושיטים לנו. בלה

05/10/2007 | 08:30 | מאת: גלית

שלום לך, תודה על תשובתך,אני רואה שאתה מאוד מחובר לגישה ופועל לפיה, מניחה שגם ירדת במשקל בשיטה זו אחרת לא היית ממליץ עליה כל כך באמונה שלמה - יישר כוח. שוב גם לי נמאס מכל הדיאטות שמתענים בהם, יורדים ועולים במשקל בחזרה ללא מוטיבציה, ניסיתי כמה ימים לספור קלוריות מול ספורט בחדר כושר {60 דקות} אך זה לא החזיק יותר משלושה ימים והתייאשתי. כרגע אני צריכה ללמוד לבחינה וכל רגע מתחשק לי לאכול בכלל חגים/סופי שבוע עם המשפחה הרבה אוכל ונשנושים. במקרה נקלעתי לפורום הזה ואני אשמח לדעת הכלים להצלחה. אני בטוחה שכמוני יש כאן עוד אנשים שישמחו להבין כיצד לנהוג עפ"י התפיסה החדשה, כי מההודעות רק מדברים על הרגש והצד הפיזיולוגי של הגוף וזה נשמע נכון, אך עדיין לא ברור בתור מתחילה כיצד ליישם בפועל הגישה. אתמול פורסמה כתבה ב- MSN במדור "תזונה ודיאטה" באותו עניין בדיוק. אשמח לשמוע המלצות ליישום ואם בא לך לשתף בפורום כיצד אתה פועל עפ"י גישה זו (אני מבינה שאין חוקים "תעשה או אל תעשה" אך בכל זאת כיצד זה עובד). תודה רבה, גלית

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה