תהיות על השיטה...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/10/2007 | 13:53 | מאת: מיכל

שלום! עיינתי מעט בפורום והשיטה נשמעת מעניינת ו"נכונה" למרות שאני לא יודעת אם הייתי יכולה ליישם אותה בחיי היומיום... כי לפעמים אני מרגישה שאני פשוט לא כל כך יודעת איך להיות מחוברת וקשובה לגוף שלי במאה אחוז... אם לפני כל ביס אני אשאל את עצמי "הגוף שלי באמת צריך את זה? זה מה שהוא רוצה כרגע?" יכול להיות שהרבה פעמים אגיע למסקנה של "לא עזבי לא באמת..." ועדיין אני לא יודעת אם זה הגוף או הראש... אוף זה נשמע מבולבל כזה אבל ככה אני נהיית כשזה מגיע לדברים כאלה של "להתחבר לגוף... לנפש..." :) אני מקווה שאני לא נשמעת מזלזלת פשוט זה קשה לי ואני לא יודעת איך, ואיך באמת לדעת שזה נכון ואני מניחה שבגלל זה גם הרבה אנשים לא בדיוק תופסים את השיטה (לפי מספר תגובות שראיתי). בעיקר בחיים המודרניים שיש מסביבנו כל כך הרבה זבל שהגוף בכלל לא צריך, ולפעמים יוצא שבחיים אתה מוקף בדברים האלה בלבד (לדוגמא אני כשאני רצה מעבודה ללימודים וכו'- אם זה בסוג האוכל או בכמויות שמוכרים אותו)... אז איך מיישמים את השיטה בחיי היומיום? ועוד סתם שאלה שעלתה לי- מהי דעתכן על אלכוהול? האם יכול להיות מצב שהגוף מבקש אותו? או שזה הראש? בקיצור- אפשר במידה או להמנע? תודה רבה מראש וסליחה אם זה נשמע מבולבל אבל כך אני מרגישה עם אוכל בשנים האחרונות ובאמת הייתי רוצה סופסוף להתחיל לתת לגוף שלי בדיוק מה שהוא צריך אבל זה לא הולך לי והוא קצת כועס עלי נראה לי P:

04/10/2007 | 18:19 | מאת: בלה אגמון

הי מיכל, את באמת נשמעת קצת מבולבלת ,אבל תחשבי לרגע ,נניח שאת רוצה ללמוד משהו חדש לדוגמא - שפה חדשה את לא מכירה את השפה בכלל לא את כללי הדיקדוק לא את המילים לא את הכללים את מנסה להבין , לכתוב או לקרוא בשפה החדשה הזאת וברור שאת מתבלבלת. אם תשאלי אנשים איך את יכולה להכיר ולהשתמש בשפה זו , יגידו לך כולם שעליך לעבור תהליך למידה מסודר . להתחיל מהיסוד , לסבול חוסר ודאות וחוסר הבנה וואז לאט לאט להפנים, לתרגל, לטעות ,ללמוד מהטעויות ובסופו של דבר להיות בעלת שליטה מלאהעל השפה הזאת. זה ברור שזה תהליך שלוקח זמן ומצריך התמדה וסבלנות. הגישה שאנחנו מציגות היא גישה חדשה שדורשת תהליך מסודר של למידה. על מנת ללמד אותך לזהות את הרעב הגופני מול רעב רגשי, לדעת להבדיל בין רעב לצורך הזנה לאכלה לצורך כייף ובילוי ,ולדעת להענות נכון ומדויק לצורכי הגוף צריך לתרגל וללמוד. השאלות שלך מצוינות ומעידות על פתיחות אנטלגנציה ונכונות ללמוד וזה חשוב כדי להפנים את השיטה. את צודקת, המצב כיום בנושא של אכל הוא מורכב ודורש אחריות ומחויבות מלאה ולכן אנחנו מציעות תהליך של ליווי אישי בו את מקבלת הסבר ואימון מלא על השיטה והגישה. בקשר לאלכוהול - אין זה רכיב מזון שהגוף זקוק לו זה ללא ספק צורך יותר של בילוי והנאה ולא שאנחנו אומרות שצריך לוותר על הצורך הזה אבל כשתלמדי להקשיב לגוף ולהנות ממלוי צורך של הנאה ,תראי שאחרי כמות יחסית מועטה ישדר לך גופך שדי לו. רק אם תתעלמי לאורך זמן יווצרו בגוף תנאים הדורשים כמות הולכת וגדלה של אלכוהול , דבר העלול לייצר מצב של התמכרות. מקווה שהבהרתי לך קצת וזה יקל על הבילבול. בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה