זה המצב,איך לצאת ממנו

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/10/2007 | 09:37 | מאת: לי

התלבטתי אם לפתוח בנתונים מספריים על עצמי - גובה, גיל , משקל,.. הרי לפי השיטה שלכן . שדרך אגב אני מסכימה איתה לחלוטין , נראה לי שזה חסר משמעות , ובכל זאת -אני בת 27 גובה 1.62 מטר ושוקלת 60 קילו. אני מגיעה מרקע קשה של משפחה הרוסה וחלק גדול מחיי סבלתי מאכילה רגשית שלולא המאבק הנורא בה ואולי גם גנים יחסית טובים הייתי מגיעה בקלות לעודף משקל חמור. אבל המשקל שלי תמיד היה בטווח התקין ואולי בגלל זה הסביבה לא שמה לב שיש לי בעיה רצינית שפוגעת באיכות החיים שלי בצורה משמעותית. בגיל 20 , אחרי שנים של סבל , עברתי לגור במקום חדש מסיבות של לימודים וגם התחלתי טיפול פסיכולוגי שנמשך שנתיים . התקופה ההיא חוללה בי פלאים ומצאתי את עצמי מפסיקה לההתעסק כל הזמן בדיאטות ובמחשבות האלה ומשתקמת רגשית . עם ההפסקה בהתעסקות התחלתי באופן טבעי לאכול מתוך רעב , הגוף שלי דרש וקיבל 3 ארוחות ביום בכמויות סבירות , עול נפשי אדיר שגזל ממני המון משאבים ירד וירדתי במשקל ל 50 ק"ג . זה המשקל שיש לי כשאני פשוט אוכלת מסודר בלי דיאטות , בלי התחזרות ובלי הרעבה - פשוט מתון. הכל היה בסדר עד שעברתי { אחרי שנתיים}לעיר אחרת ומצאתי את עצמי במסגרת חדשה , עיר חדשה , ובלי בן זוג { נפרדנו} זו היתה תקופה איומה . סבלתי נורא ובעיות האכילה חזרו ובגדול. לפני כחודשיים שוב עברתי מקום מגורים לסביבה הרבה יותר נעימה ולמסגרת חדשה שאני אוהבת . חשבתי שהמעבר ישקם אותי חזרה . אבל לצערי הרב !!! אני רואה שהבעיה עם האכילה ואיתה מחשבות מציקות על דיאטות וירידה בביטחון העצמי פשוט לא מוכנים להניח לי . אני סובלת ומבקשת עזרה

03/10/2007 | 13:10 | מאת: בלה אגמון

לי המקסימה. איזה אדם מדהים, אמיץ ,וחזק את!! הסיפור שלך מלא עוצמה, יכולת ,והתמודדות. תודה ששתפת אותנו. ממה שאני רואה יש לך הרבה משאבים להתמודד, לצאת ממשברים ולהצליח .הבעיה הגדולה שאני מזהה על פי מה שאת כותבת זה שעוד לא הפנמת את היכולות שיש לך להתמודד היטב בכל מצב, לפנות אל הכוחות שלך ולצאת מנצחת. כאשת נותנת כח לדברים חיצוניים כמו מקום מגורים,בן זוג ואפלו טיפול ,ושוכחת שלא הטיפול הוא זה שגרם לך להתגבר אלא את והכוחות שלך, את הופכת למישהי שתלויה בכוחות חיצוניים שיעזרו לך. מה שחשוב לך לדעתי להבין זה שאת ידעת לצאת מהמשבר, להשתמש נכון במשאבים של טיפול, לשנות את תפיסת המציאות ולהרגיש הרבה יותר טוב. את עשית את זה בעבר ואת יכולה לעשות את זה שוב. אולי עם הדרכה מתאימה, אולי עם תמיכה ועידוד אבל יש לך את היכולת לחזור לאיזון מלא סביב נושא של אכילה ומשקל. אז תשאלי את עצמך למה את זקוקה עכשיו על מנת לחזור ולאכל על פי רעב ושובע כמו שהצלחת בעבר , מה יכול לאפשר לך לחזור למצב הזה ותני לעצמך את המשאבים האלה. מגיע לך. המון הצלחה בהמשך הדרך. בלה

03/10/2007 | 18:12 | מאת: לי

אני לא מבינה למה בתחומים מסוימים בחיים הצלחתי להשתמש במשאבים שלי ולהגיע להשגים משמעותיים - וזה המצב עדיין . אבל נראה שבכל הנוגע לאכילה ובנושאים הקרובים לה אני פשוט שבר כלי . אני יודעת לגשת למשאבים שלי ולנצל אותם אבל משום מה לא למטרה הזו. אני כל הזמן שואלת את עצמי, אולי יותר מידי, אילו שינויים אני צריכה לעשות כדי להתגבר על הבעיה { ולא מדובר רק על דיאטות}. לא עובר יום שאני לא חושבת על זה ומוכנה לעשות אבל פשוט לא מצליחה . הייתי כלואה במעגל הקסמים הזה גם בעבר , לפני התקופה הטובה שהיתה לי. כל הזמן רציתי להתמודד וחשבתי מה לעשות , אבל כל המחשבות עייפו אותי והביאו יותר נזק מתועלת . זה היה פשוט סיוט כי זה גלש לעוד תחומי חיים - בריאות , זוגיות, ביטחון עצמי,.... אחד המאפיינים של התקופה הטובה הוא שלא הקדשתי כל כך הרבה מחשבות לנושא , הייתי הרבה יותר שלמה עם עצמי והקילוגרמים פשוט נשרו עד שהגעתי למשקל המתאים כנראה למבנה הגוף שלי { מבנה צר}. אין לי אפשרות לחזור לטיפול פסיכולוגי, אני פשוט לא מסוגלת לעמוד בזה כספית . אז מה כן לעשות ? איפה ואיך אני יכולה להשיג את אותה הדרכה ותמיכה שאת ממליצה עליה? לא מצפה לפתרונות קסם לי

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה