השמנה חמורה מאוד- עזרה דחוףףףףףף

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

02/10/2007 | 12:29 | מאת: סיגל

במהלך השנתיים האחרונות העליתי למשקלי כ 30 ק"ג בשל מצב נפשי קשה העיקר דיכאון קליני,היום אני שוקלת 107 ק"ג וגובהי 161 ס"מ. רוצה לרדת במשקל אבל מבולבלת כי ניסיתי כל דיאטה אפשרית וכלום לא עוזר יש לציין שבריאותי תקינה, שומנים כולסטרול סוכר וכו' אני בת 34 מקווה שתוכלו לעזור לי אני עצובה כבויה ומרגישה ששמתי את עצמי בכלא של השומן שלי שלא מאפשר לי להנות מהחיים .ים טיולים חו"ל מפגש עם חברים. יש לציין שבעלי לא מעיר לי אבל אני יודעת שזה מפריע לו היום כבר משקלי גרם לי להזניח את עצמי מכל הבחינות. תודה על ערתכן. סיגל

02/10/2007 | 15:30 | מאת: בלה אגמון

סיגל היקרה. ראשית קבלי שק מלא של תמיכה ועידוד. אני מתארת לעצמי שזה מאד לא פשוט לעבור ממצב של משקל תקין לעודף משקל רב תוך שנתיים. מן הסתם משבר גדול פקד אותך אם הגוף נפש שלך בחרו להגיב תגובה קיצונית כל כך למשבר זה. אבל אני מקווה שהמשבר מאחוריך ואת יכולה כבר להתגייס לתהליך של שיקום גופני ונפשי. ראשית הייתי מתחלה בתפיסת עולם שלך - שימי לב לדרך בה את מתבטאת , משפטים כמו "שמתי את עצמי בכלא של שומן שלא מאפשר לי להנות מהחיים" או "משקלי גרם לי להזניח את עצמי" - מעידים על פרדיגמה = תפיסת עולם קורבנית מול המציאות שנכפתה עליך. סיגל, השומן לא גורם לך לשום דבר, הוא פשוט שם ,הדרך בה את בוחרת לחיות את מציאות החיים שלך כשהשומן מהווה כרגע חלק מהם היא מקור הבעיה. את יכולה לבחור לטפח את עצמך ,להנות מהחיים, ולהרגיש טוב גם כשהשומן נמצא עליך. אני לא מתכוונת שתשלימי עם היותך בעודף משקל - להפך . אני מתכוונת שתפרשי את מציאות החיים שלך כך שתרגישי מועצמת, חיונית, חזקה וברת מזל. כדי שזה יקרה עליך לשנות את הדרך בה את חושבת - שינוי צורת מחשבה יאפשר הרגשה טובה וגם פעולה פרואקטיבית שתיצור מציאות אחרת. ובקשר לדרך - אם הגעת לפורום שלנו ברור לך שאנחנו מתנגדות לגישת הדיאטה ומציעות דרך שונה לחלוטין להרזיה נכונה, בטוחה וכזאת שתחזיק מעמד . אז אם נראית לך הדרך שלנו ,יותר מנשמח לעזור לך לצאת למסע של הבראה פיזית ונפשית. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה