צריכה שתעשו לי קצת סדר בראש (:

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/09/2007 | 22:50 | מאת: דנה

רק לאחרונה התוודעתי לשיטה הזו והגעתי למסקנה שאכן דיאטות מעולם לא עזרו לי ואולי הגיע הזמן לנסות משהו אחר. התחלתי לנסות ולשים לב מתי אני רעבה ומתי זה סתם שעמום והרגל. בנוסף, התחלתי לנסות ולהקטין את המנות שאני אוכלת, לבדוק האם שבעתי מהמנה הקטנה ( ברוב במקרים, כן) ורק לאחר כרבע שעה-עשרים דקות אם עדיין הייתי רעבה, הייתי לוקחת תוספת הכל היה טוב ויפה למשך שבוע שבועיים אבל בימים האחרונים אני מרגישה שקשה לי מאוד להפטר מההרגל של לאכול עם העיניים ולהסתפק בכמויות קטנות ( וכשאני אומרת קטנות אני לא מתכוונת להרעבה עצמית-אלא קטנות ביחס למנות הענקיות שהייתי אוכלת מקודם) ובנוסף אני מרגישה שכאילו יש לי בראש אישור לאכול כשמתחשק לי אבל מצד שני אולי עוד אין לי את הכלים באמת לזהות רעב אמיתי ועדיין אני נוטה לאכול משעמום או מהרגל ( כי הגיעה השעה של ארוחת הצהריים, לדוגמא) היום לדוגמא, ממש השתדלתי לאכול בזמנים של רעב, מנות בגודל סביר ואם היו לי חשקים ( לדוגמא לפירות שממש ממש רציתי לאכול) אז לא התעלמתי מהם. בערב סיקרן אותי לבדוק כמה בעצם אכלתי היום ובדקתי לפי השיטה הישנה של הקלוריות. גיליתי שאכלתי הרבה יותר "ממה שמותר" בספירת קלוריות וזה קצת מתסכל אותי ( מאז שהתחלתי לנסות וליישם את השיטה לא בדקתי אף פעם קלוריות /נקודות וכדומה, רק היום כי אני מרגישה שאני אוכלת יותר ממה שבאמת הגוף שלי צריך)

24/09/2007 | 22:57 | מאת: בלה אגמון

שלום טלי, ברכות על אימוץ השיטה . נשמח מאד לעזור לך. רק תגידי בידיוק איך למה את זקוקה? ניסיון ליישם את השיטה לבד דומה לניסיון ללמוד לבד שחיה או נהיגה כפי שכתבתי בעבר. אני מבינה את הרצון לוותר על ליווי מקצועי אבל לדעתי קשה מאד ליישם את הגישה בלי תמיכה וליווי. בברכה, בלה

25/09/2007 | 11:37 | מאת: דנה

תוכלי לפרט יותר על הליווי המקצועי?

25/09/2007 | 18:47 | מאת: לאה פינטו

שלום דנה חביבה יקירתי, את מתחילה את התהליך מהמקום הלא נכון. וזה בהחלט עלול לקרות כאשר אנו משתמשים בחלקיקי כלים לישום גישה שלמה. לוקחים לעצמנו "טיפים" המתפקדים כטלאים על אותה תשתית חשיבה ישנה. השלב הראשון בתהליך הרזייה ללא דיאטה הוא שחרור דפוסי החשיבה הדיאטטיים. זה נעשה בתהליך מובנה המבוסס על למידה חדשה ופעולה. בתחילה, לא נעשה שום שימוש במנגנון הרעב-שובע ואף נדמה שאנו כלל לא עוסקים בהרזייה. אנו קודם כל, מנקים ומיישרים את השטח לפני שבונים מחדש. לא בונים על הריסות. קודם כל מכינים את הקרקע. וכל זאת בלי קשר ליכולת שלך לזהות רעב אמיתי או לא. חג שמח לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה