עושה דיאטה כחודש ולא יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/08/2005 | 10:06 | מאת: מירה

בלה שלום, כתבתי לך הודעה אבל חבל שפסחת עליה ולא הישבת. אני בת 55 משקלי 76 גובהי 170, שמנה מאד באיזור הבטן, עושה דיאטה של שומרי משקל מתעמלת כ 4 פעמים בשבוע והמשקל לא זז אפילו ג ר ם אחד, זה נורמלי ?? איזה ייאוש, אנה ייעצי לי מה לעשות ??

20/08/2005 | 20:15 | מאת: בלה אגמון

שלום מירה סליחה שלא עניתי מיד, פשוט התשובה קצת מורכבת. אענה לך בשני מישורים. מישור תזונתי/התנהגותי - פה אני לובשת כובע של דיאטנית, ומישור רגשי נפשי פה אני לובשת כובע של מטפלת גוף נפש. נתחיל מהתשובה היותר פשוטה תשובה של דיאטנית. בגילך ,המטבוליזם איטי יותר במיוחד אם עשית דיאטות. לכן, הירידה במשקל לוקחת הרבה יותר זמן. יתכן גם שפעילות הגופנית שאת עושה מייצרת מאסת שריר, דבר התורם למשקל. אני בטוחה שאם לא תרימי ידיים ותמשיכי לאכל נכון ובריא ולהתעמל תראי תוצאות. חודש אחד זה מעט זמן גם אם את יורדת בקצב של קילו בחודש תראי שתוך שנה תרדי 12 קג. עד כאן התשובה הפשוטה והברורה. עכשיו למישור היותר אישי ומורכב מישור של מודעות עצמית. הסימפטום של הגוף שלנו הם דיאלוג שהנפש הלא מודעת ,מנסה לנהל אתנו, תוך תקווה שנבין משהו חשוב בהתנהגונתו ונשנה אותה. את אומרת שאת שמנה במיוחד באזור הבטן ולא מצלחה לרדת. אם היית מנסה להבין את הסימפטום של ההשמנה כדרך של גופך לומר לך משהו, מה היית מבינה? מה הוא מנסה להגיד? לשקף? על הוא מסרב לוותר? יש תשובות רבות מאד לשאלה זו ורק את תוכלי לענות עליה. דרוש לא מעט אומץ כדי להבין מסרים אלו ועוד יותר אומץ לפעול על פיהם. כשאני עובדת עם אנשים עם בעיה כמו שאת מתארת, אנחנו עושים דיאלוג עם החלקים השמנים והלא אהובים שלהם. מנסים דרך חלקים אלו להבין משמעויות נסתרות המועברות על ידי הנפש. התשובות שמקבלים הן מדהימות ומעוררות הרבה מאד השראה. לא אוכל דרך הפורום לכוון אותך אל התשובה הנכונה. אומר רק שבטן היא מרכז של רגשות עמוקים וראשוניים מאד/ סמל לנשיות ופוריות/מקום בו העוצמה הנשית מבטא את עצמה במלואה ,מקום בו נוצרים החיים על פני האדמה. נסי להשתמש במידע זה ולבדוק עם הגוף שלך בכלל והבטן שלך בפרט מה היא אומרת לך. את בתחנת חיים מאד לא פשוטה עם עצמך, גיל 55 הוא גיל מרגש ומלא אתגרים . עשית כבר כברת דרך ארוכה בחיים, ועוד הרבה אתגרים מרגשים לפנייך. גופך היה חברך הנאמן כל השנים האלו וימשיך להיות. תאהבי אותו כמו שהוא, תמשיכי לטפח, להזין ולאהוב בלי תנאי, תאמרי עליו רק דברים טובים ותסרבי להיות שותפה לשיגעון של הרזון והנעורים האוכל כל חלקה טובה בחיינו. אל תתיאישי נסי לראות את ההתקדמות שלך לא רק דרך מספרים אלא דרך תחושת איזון, טפוח עצמי ושלמות אל תנסי להיות מושלמת . בריאות נמדדת לא על פי קילוגרמים אלא על פי דברים רחבים בהרבה. אשמח לשמוע את התגובה שלך על מה שכתבתי , מקווה שעזרתי לך קצת לשנות את הגישה. אם תרצי אשמח לעזור לך יותר את יכולה להתקשר אלי.

21/08/2005 | 08:30 | מאת: מירה

וואהה....... איזו תשובה, מ ד ה י מ ה תודה מעומק הלב על תשובתך. התרשמתי עמוקות מהתשובה שלך, קראתי אותה מספר פעמים, כי היא כל כך עמוקה ומורכבת. אשמח מאד ליצור איתך קשר לטל' ???? אקח את הדברים לתשומת ליבי, אבל נראה לי שאני צריכה עזרה בארבע עיניים. בהערכה רבה מירה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה