בקשה להמלצה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/09/2007 | 19:28 | מאת: משה

שלום רב, אני בן 38 וסובל ממשקל יתר ניכר. לאחר 15 שנות דיאטות שלא צלחו אני מבקש לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי קצר מועד על מנת לקבל כלים להתמודדות עם הבעייה, אך אינני מצליח לאתר פסיכולוג/ית המתמחה בתחום זה. אולי תוכלו להמליץ לי על מטפל/ת באזור ת"א או המרכז, או אם לא ניתן להמליץ, אז לכל הפחות אני אודה על הפנייה למרכז מידע כלשהו שבאמצעותו אוכל לאתר מטפל/ת המתמחה בנושא. תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה, משה

19/09/2007 | 07:44 | מאת: בלה אגמון

היי משה יש לך הנחת יסוד שדווקא פסיכולוג קוגניטבי יעזור לך עם הבעיה שלך. אני הייתי בודקת את הנחת היסוד הזאת ומנסה לבדוק עם עצמי למה אני מחזיקה בה. אני באופן אישי לא מכירה פסיכולוג כזה אבל בטוחה שאם תפנה לפורמים של פסיכלוגיה, יש המון ברשת, תמצא המלצה. מהידע שיש לי בקשר לבעיה ,גישה התנהגותית קוגניטיבת לא מספיקה כדי לפתור אותך ממעגל הדיאטות וכדאי להוסיף ממדים נוספים על פי הצורך האישי. מקווה שעזרתי, בברכה, בלה

14/01/2014 | 21:39 | מאת: יפה

אני לא יודעת אם יש או אין פסיכולוגים שמתמחים בתחום אבל חייבת לציין שאני לא מבינה את התגובה של בלה אגמון, ובכלל, לא ממש מבינה למה אנשים בריאים ואינטיליגנטים שרק סובלים מעודף משקל צריכים בכלל דיאטן. היום כל המידע זמין בכל מקום - כולנו יודעים איך להרכיב לעצמנו תפריט מאוזן ובריא, וכולנו יכולים להגיע למאזניי משקל. לא כאן הבעיה. הבעיה נעוצה בדיוק במקום הפסיכולוגי - במה שגורם לנו לגשת למזון כנחמה, כאמצעי להפגת שיעמום, כתחליף לאהבת אם וכו'... כל עוד עובדים על תפריטים, מה לאכול ומה לא - בעצם רק מתעסקים בסימפטום ולא במקור של העניין. כל אחד יכול לעשות דיאטה תקופה (אם הוא מגיע עם הרבה הרבה מוטיבציה, ובואו נודה בזה, בלי מוטיבציה ממילא לא נגיע לדיאטנית) ולרדת במשקל. כדי לעשות שינוי ולתמיד צריך לעשות עבודה הרבה יותר מעמיקה מזה, ואת זה אני לא קיבלתי אצל הדיאטנית. מקווה שנמצא את הפסיכולוג המתאים בהמשך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה