מהיכן להתחיל???

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/09/2007 | 17:53 | מאת: דורית

שלום ושנה טובה, אני משוטטת בפורום ומאוד מתרשמת ממה שאני קוראת. אך לי באופן אישי יש בעיה, אני בת 34, מטר חמישים ו- 84 ק"ג!!!!! כל הנסיונות להקשיב לגוף - גורמות לי להמשיך ולהתרחב... אינני עושה דיאטה, אוכלת כשאני רעבה, ואוכלת בהחלט מה שהגוף רוצה ורק כשאני רעבה, אך נראה שגם משתיית מים - אני משמינה. אשמח מאוד אם תוכלו למקד לי את הרעיון של להרזות ללא דיאטה, היכן מתחילים?

15/09/2007 | 19:43 | מאת: בלה אגמון

היי דורית, ראשית שנה טובה. הרשי לי לתאר לך את מה שאני מבינה מדבריך. את מתרשמת מהפורום אבל מתעקשת לשכנע אותנו שעבורך משום מה כל מה שכתוב בו לא מתאים. הרי אנחנו אומרות שגופנו לא נועד להיות שמן, שאם רק נקשיב לו ונזין אותו במה שהוא מבקש הוא יתאזן במשקל תקין, ושלא צריך לעשות דיאטות, ואת טוענת שאצלך זה שונה - את עושה את כל מה שצריך ועדיין נמצאת בעודף משקל ניכר. אז כפי שאני רואה את זה יש שתי אפשרויות 1 יתכן שאכן זהו המשקל המאוזן של הגוף שלך (קצת קשה לי להאמין) ואז עליך פשוט ללמוד לחיות בשלום עם מה שיש. 2 יתכן שאת טועה ולא עושה את הדברים כמו שצריך (לא באמת אכלת מתוך רעב ושובע ביולגוי, לא באמת חושבת כמו רזה טבעי). הטעות יכולה לנבוע מסיבות רבות ובידיוק בשביל זה חשוב תהליך של למידה ושיקוף על מנת להפנים אותו. בכל אופן אם את זקוקה לעזרה עליך להיות יותר ספציפית בבקשה שלך. מה בידיוק את צריכה מאתנו כדי להתקדם ? בברכה, בלה

15/09/2007 | 20:29 | מאת: דורית

תודה על התגובה המהירה. אני מאוד רוצה לשנות את המצב ולהצליח בלהוריד בעודף המשקל שלי. אני באמת ובתמים רוצה לקבל כלים איך להתחיל, איך לעבוד עם עצמי. אני מאוד אשמח להדרכה - איך לעשות זאת. אני מתרשמת ממה שקראתי בפורום שהתשובה היא בידיי, ורק אני אמצא את הדרך. ובכן אני רוצה כיוון מהיכן עליי להתחיל. איך מגיעים לשינוי בגישה ובדרך חיים. איך מסגלים חשיבה ודרך אחרת - אני פתוחה לשינויים כיוונים וכל דבר שיעזור לי ללמוד ולהתחיל. אני יודעת שאין תרופת פלא לשינוי ושזה צריך לבוא מתוכי. אני כבר בדרך ואני רוצה להגיע. אודה לכן אם יש לכם כלים, מילים, איך להצליח. תודה מראש דורית

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה