מודאגת

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/08/2007 | 11:37 | מאת: אמא

יש לי ילדה בת 11 שאוהבת לאכול הרבה, היא כל הזמן מדברת על אוכל וגם אוכלת כמויות גדולות. אני פוחדת להעיר לה כדי לא לעורר תסביכים ביחס לאוכל. מה לעשות?למי פנות?

29/08/2007 | 16:27 | מאת: בלה אגמון

אמא שלום רב, אשאל אותך מספר שאלות: איך את מתיחסת לנושא של אכל, משקל, שמירה על רזון, פעלות גופנית? האם את אכלת כאדם רזה טבעי או שמה עסוקה בדיאטות, שמירה קפדנית על משקל נמוך או משהו בסגנון? מה קורה בבית בעניין התזונה האם יש סדר ,אכילה בריאה ומאוזנת, ומזון איכותי ובריא יחד עם חינוך לכבוד לרעב ושובע ביולוגי או משהו אחר? מה קורה בחייה של בתך - מבחינה רגשית, חברתית, לימודית? איך אביה של בתך מתיחס לכל הנושא של אכילה שלה ומשקלה? אני יודעת שזה שאלות אנטימיות ואת לא חייבת לענות עלהן בפורום אלא לעצמך. עליך להבין שאכילת יתר היא סימפטום למשהו יותר פנימי ועמוק שחשוב להבין ולפתור. טיפול בילדים מתבצע ברמה משפחתית כי הילד הוא חלק ממשפחה שלו. ישנם מסגרות טובות כיום המטפלות בילדים ברמה רב מערכתית. אתן מספר שמות: ענת מטאש - דיאטנית העושה קבוצות חוותיות להרזיה. בית חולים מאיר, שניידר ואסף הרופא המצעים מסגרות קבוצתיות. דר לוי - לא מכירה אותם אבל עושים רושם מקצועי מאד. מקווה שעזרתי. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה