פעם בשבוע אכילה ללא מעצורים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/08/2007 | 13:07 | מאת: דרור

שלום רב, רציתי לבקש חוות דעתך על זה: אין לי בעית משקל (גובה שלי 170 והמשקל בסביבות 60 ק"ג) ואני די פעיל גופנית. כל השבוע אני שומר על תזונה מאוזנת ובריאה. אבל פעם בשבוע (בד"כ בסופ"ש) ארוחה אחת אני לא מגביל את עצמי. למשל אתמול אכלתי 3 גביעים גדולים של 3 כדורים כל אחד של גלידה (טוני אייס בנתניה). זה היה כל כך טעים שפשוט רציתי עוד למרות שכבר הרגשתי די מלא. בכל מקרה השאלה שלי, אם אני אוכל "נכון" כל השבוע ופעם בשבוע מרש לעצמי "להתפרע" האם זה פוגע בדיאטה ? האם בהכרח קלוריות עודפות הופכות לשומן או שבגלל שזה "חד פעמי" גוף יודע להפטר מהם ? כמה זמן לוקח לקלוריות הודפות להפוך לשומן ? בד"כ אחרי "חגיגה" כזאת יום למחרת אני מגביל את עצמי (אבל בפרוש לא מרעיב). האם התופעה שתיארתי - הפרעת אכילה או שפעם בשבוע "זה בסדר" ? תודה מראש, דרור

27/08/2007 | 16:59 | מאת: בלה אגמון

היי דרור , אתה בדיאטה ומה שקורה לך זה המחיר של להיות בדיאטה. אני מתרשמת שאתה צעיר ולכן התופעה עדיין לא חמורה אבל אם תמשיך בדרך הזו מניסיוני אתה עלול למצוא את עצמך מגיע לאכילה ללא שליטה לעתים יותר קרובות מאשר פעם בשבוע דבר שעלול לגרור בעקבותיו דיאטה חריפה יותר כדי לפצות ובולמוס חריף יותר כדי לפצות בחזרה. כשאתה אוכל נכון כל השבוע למה בעצם אתה מתכוון האם זה מה שהגוף שלך רוצה או מה שהראש שלך חושב שצריך - אם זו התשובה זה לא ממש טוב. התופעה שתיארת איננה הפרעת אכילה אלא הפרעה באכילה - אני יודעת שזה נשמע אותו דבר אבל זה לא , אבל אם לא תשנה את גישתך אתה עלול בפירוש להגיע להפרעת אכילה בעתיד. מקווה שעזרתי, בלה

27/08/2007 | 17:13 | מאת: דרור

בלה, תודה על התשובה המירה. הייתי מאוד רוצה "להגמל" מתופעה שתיארתי. את צודקת, אני אוכל מה שהראש חושב (ויודע) שטוב לגוף. נראה לי אם הייתי אוכל רק מה שהגוף רוצה - הייתי אוכל רק עוגות וגלידות :) והרי ברור שזה ממש לא טוב. מה עליי לשנות לדעתך ? תודה דרור

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה