האם הבנתי נכון את הרעיון של הפורום ?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/08/2007 | 11:14 | מאת: ורד

בלה ולאה שלום לכן, אני חדשה כאן ולפי ההתכתבויות ניסיתי להבין את התורה שלכן לפיה, לא צריך לעשות דיאטה (כל דיאטה נועדה לכישלון, כי היא פיתרון זמני ואינה מטפלת בבעיה עצמה אלא רק בסיפטום שהוא האוכל) אלא צריך לתת לגוף את האוכל לפי מה שהוא דורש. אכילה מוגזמת למעשה היא פיצוי שלנו לבעיות שונות וביניהם דיכאון. לפיכך, אם נאהב את עצמנו ונקבל אותנו כמו שאנחנו אז גם נאכל במידה המתאימה לצרכי גופינו. וכן, התמקדות בדיאטה בצורה מוגזמת מעצימה את הכוח שאנחנו מקנים לאוכל כפיתרון לבעיותינו וזה יכול להרוס אותנו כשמפסיקים את הדיאטה כי אז נחזור לאכול בצורה מוגזמת אשר אינה מתאימה לצרכינו. לכן, אסור להיות בדיאטה ולהתמקד באוכל ובכמויות שאנו אוכלים וזה מתייחס גם לספירת קלוריות. האם זה בעיקרון מה שמסתתר מאחורי התורה שלכן ? האם הבנתי נכון ? (נכון, שזה די בקצרה, על רגל אחת. פשוט רק רציתי לדעת אם הבנתי נכון). אם לא, אודה לכן אם תתקנו אותי. בתודה מראש על התייחסותכן

21/08/2007 | 11:53 | מאת: בלה אגמון

היי ורד, נראה לי שאכן סכמת בצורה די יפה את הרעיון של הפורום שלנו. ישר כח.

21/08/2007 | 13:37 | מאת: ורד

בלה, תודה על תגובתך המהירה. פשוט רציתי להעיר משהו ולשאול. אז ככה, בעיקרון אתן צודקות מאוד ואני לא צריכה להצדיק אתכן. אבל זה מאוד נכון. אם אנחנו אוהבים את עצמינו אז אנחנו לא צריכים את האוכל כדי להרגיש טוב. כי ההרגשה הטובה צריכה לבוא מבפנים ולא בגלל אוכל. האכל אינו פיצוי ואינו פותר כלום. מצד שני, אני כן חושבת שצריך לשים לב למה שנכנס לפה. אי אפשר להכניס את הכל. נכון, שאם אנחנו אוהבים את עצמינו אז נזהר יותר אבל עדיין צריכים לדעת מה הערך הקלורי של המאכלים שאנחנו אוכלים, לא ? כי בכיף אפשר לאכול שוקולד / עוגות / בורקסים או כל דבר אחר משמין ? ואם לא מודעים לערך הקלורי שלהם אז אפילו אם לא מגזימים עדיין אפשר להשמין מזה. אז מדוע שלא נשלב בין שני הדברים ? אני לא מדברת על דיאטה אלא על תזונה נכונה וכן על ספירת קלוריות. חשוב שנדע מה אנחנו מכניסים לגוף וחשוב גם לא להגזים מבחינת הקלוריות.אז למה לצאת כ"כ נגד דיאטה / ספירת קלוריות, לא אמרתי להגזים בזה אבל גם לא לצאת נגד זה. בכל זאת, זה כן חשוב, גם מבחינת יופי ומראה וגם מבחינת בריאות. נכון שזה לא העיקר, אבל זה כן יכול להשפיע וכן משפיע על מצב הרוח (אם רוצים בזה או לא). טוב אז שאלתי היא למה לא להצדיק גם את זה וגם את זה ? למה לא לשלב בין השניים ?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה