שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/08/2007 | 17:26 | מאת: מיכל

בלה ולאה היקרות ! נתקלתי בספר : "הדיאטה ללא דיאטה" / כתבו :פרופ' בן פלטשר, ד"ר קארן פיין, ד"ר דני פנמן. רציתי לשאול האם שמעתם או קראתם ספר זה. ואם כן מה דעתכם עליו? והאם הוא משתלב עם שיטתכם?

08/08/2007 | 07:35 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב מיכל שמעתי על הספר הזה, משתי מתאמנות שהגיעו לאימון בעקבותיו, אך לא קראתי. להבנתי, באופן כללי, הוא בהחלט נוגע בפואנטה של תהליך ההזייה ללא דיאטה. הנחת היסוד שלי באימון להרזיה ללא דיאטה היא כי ההבדל האמיתי בין רזים לשמנים איננו בתכולת הקלוריות שבתזונתם, זה רק פועל יוצא, סימפטום, של ההבדל המהותי. ההבדל המהותי הוא בגישתם לעצמם, לגופם, למזון, לסיטואציות שונות בחיים. ככל שאנו יותר מודעים לצרכים האמיתיים שלנו, ככל שאנו נותנים מענה הולם יותר לצרכים האמיתיים שלנו (פיזית, רגשית, מנטלית) - הנפח שתופס המזון בחיינו הולך ופוחת. בדיאטה לעומת זאת, לא רק שאיננו מצמצמים את נפחו של המזון בחיינו, ההיפך, נותנים לו עוד ועוד כח ומקום בכך שאנו מתמקדים בו (תפריטים, מתכונים, קלוריות, גרמים של רכיב זה ואחר וכ"ו). מתמקדים במזון ומתעלמים באופן בוטה מהסוגיות האמיתיות. זו הסיבה ששמנים לא יוכלו להפוך לרזים באמת באמצעות הדיאטה. הם לא מתמודדים עם הסוגיות הרלוונטיות. יום נפלא שלך לאה פינטו

08/08/2007 | 09:14 | מאת: מיכל

לפי הבנתי הוא לא מתעסק בתפריטים ובאוכל, אלא בשינוי הרגלים שלא קשורים לאוכל. והם טוענים ששינוי זה משפיע גם על הגישה לאוכל.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה