איך ההתייחסות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/07/2007 | 21:26 | מאת: דניאל

שלכם לגבי זה שכאשר אוכלים משהו מתוק רוצים ממנו עוד ? כלומר איך אתן מתייחסות לעניין הפיסי. כי באמת יש אנשים שיכולים לאכול קוביית שוקולד ויש את אלה שאוכלים חפיסה שלמה ולא תמיד זה ריגשי אלא ממש פיסי...כי אוכלים סוכר והגוף רוצה עוד ? או ששוב זו סתם אמונה שקיימת בי ? אני בת 39 עם עודף משקל של 15 ק"ג. קוראת כל הזמן אתכם ונהנית.

31/07/2007 | 22:45 | מאת: בלה אגמון

היי דניאל . אני שמחה שאת נהנית מלקרוא אתהתשובות שלנו. אז ככה - אם את במגע מלא עם המתוק כלומר מרוכזת כל כולך בטעם ובשומת של התחושה בלשון ובגרון את תראי שתוך זמן קצר הגוף שלך צועק די זה מספיק. אכילה של עוד ועוד מתוק אחרי שהתחלתי באה לא מתוך הקשבה לגוף אלא מתוך הקשבה לחלקים אחרים שלנו. למשל אכילת מתוק עשויה לייצר תחושה טובה מאד שאני רוצה להמשיך אותה ולא רוצה שהיא תיגמר. אכילת מתוק יכולה להסיח את דעתי מתחושה לא טובה שאני לא רוצה להרגיש. אנשים רזים טבעי תמיד יאכלו מתוק אבל בדרך כלל לא יגמרו חפיסה שלמה של שוקולד כי זה יותר מידי בשבילם. מקווה שסיפקתי אותך בתשובתי. בברכה, בלה

01/08/2007 | 00:27 | מאת: לאה פינטו

היי דניאל. את אכן צודקת, מדובר יותר באמונה מאשר בצורך אמיתי. מאוד קל לבלבל בין הקולות השונים - אלה הבאים מתודעתנו לעומת אלה הבאים מגופנו. בעוד תודעתנו מתקשרת עימנו באמצעות מילים, מחשבות ותמונות. גופנו מתקשר עימנו באמצעות תחושות ורגשות. האם את "חושבת" שגופך זקוק לחפיסת השוקולד? או שאת "מרגישה" שגופך זקוק לחפיסת השוקולד? אנו מורגלים בחשיבה ופחות בתחושה. אחת התופעות אליהן התוודעתי במהלך עבודתי עם מתאמנים היא כהות החושים כשמדובר במצבים מתונים, אל מול תחושה ברורה כשמדובר במצבים קיצוניים (רעב קיצוני וכואב, שובע עד כדי פיטום וכאב המתיחה) . אלה הם מצבים בהם קל להם להיות בטוחים כי זה בא מגופם. במצבים מתונים קיים בלבול רב. וזוהי אחת הסוגיות לאימון. גופנו, בדיוק כמונו, זקוק למעט חומר (אוכל) אך להרבה הקשבה ותשומת לב. סביר וטבעי שגופך יתאווה למתוק, אך כשתפתחי את רמת המודעות שלך לגופך תוך כדי אכילה, תחווי עולם חדש ותשימי לב שישנו שלב בו השוקולד הופך פחות ופחות אטרקטיבי מבחינה פיזית......הוא הופך מתוק מדי. זו הדרך לסמן לך "אני מסופק, תודה" יש קשר בין הטעם לבין רמת הרעב - שובע. שלא יתקבל הרושם כי בהכרח זה יסתיים לאחר קוביה אחת או שתיים. זה תלוי במידת הצורך הפיזי. התפקיד שלנו איננו לקצוב את המנות אלא להיות ערים לתגובת הגוף וללמוד להתנהל בהתאם לכך. לילה טוב ומתוק שלך לאה פינטו

01/08/2007 | 12:57 | מאת: דניאל

תודה רבה על התשובות הנהדרות..

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה