שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/07/2007 | 15:32 | מאת: רות

שלום רב האם השלב הראשון שעוד לפני ה"להרפות " שלב ההתעמקות בכדי להגיע לתובנות גורם לחשוב או להתעסק בינהשאר במחשבה על האוכל (מה שקורה בדרך כלל בדיאטה)? מקווה שהשאלה שלי בהירה מספיק. רות

30/07/2007 | 17:28 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, אם הבנתי אותך נכון את שואלת האם כשמרשים לעצמנו לאכל הכל פתאום אוכלים הרבה יותר מידי? האם לזה התכוונת?

31/07/2007 | 05:16 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב רות תובנות מתפתחות תוך כדי תנועה ולאורך כל התהליך. בתהליך האימון להרזייה ללא דיאטה המיקוד אינו באוכל אלא בעצמנו - בגוף, בקוגניציה וברגש. לרוב, מי שנכנס לתהליך זה, מגיע עם ראש מאוד דיאטטי ששם פוקוס חזק מאוד על המזון - אחת הטעויות הגדולות, בעיניי, בגישת הדיאטה. תפקידי כמלווה בתהליך כזה הוא לשנות את המיקוד ולרכז עשייה בזירת ההנעה האמיתית. המיקוד המחשבתי במזון כמוהו כהעברת אחריות למשהו חיצוני לנו. למזון אין כח בפני עצמו אלא רק כח שאנו בחרנו לתת לו. כשאנו פועלים מתוך מקום של הגבלה והמנעות, אנו מגבירים את להבת התשוקה והאובססיה שמלווה במחשבות טורדניות על מזון. כשפועלים ממרחב של שפע, הכל מותר באמת (עם דגש על "באמת") - אנו לא מטרידים את עצמנו בהתעסקות המציקה הזו. אחת התוצאות החשובות של תהליך זה היא בניית מערכת יחסים חדשה ושונה עם המזון. מזון מפסיק להיות מקור למתח ולמאבק. מזון הוא רק מזון וזמין לנו מכל סוג ובכל עת, מזון הוא מקור להזנה ולהנאה. ז"א שתהליך מוצלח לא רק מביא אותך אל הגוף הרזה והנוח אליו את שואפת אלא גם מייצר סביבה של שקט ורוגע סביב מזון....כמו אצל אנשים רזים באמת. תוצאות פיזיות חיצוניות יציבות שהם נגזרת של תשתית פנימית חדשה ויציבה שכוללת התייחסות אחרת לגוף, לעצמך, למזון. בדיאטה, קיימת התחושה של "או ואו" (או אוכל או גוף רזה) בהרזייה ללא דיאטה, יש "גם וגם" (גם אוכל וגם גוף רזה). מקווה שבכל זאת הצלחתי להבין למה היתה הכוונה. אם לא, האירי את עיניי. יום נעים וצונן. לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה