שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/07/2007 | 21:45 | מאת: טלי

אני בת 36, גובה 1.57 שוקלת 83 ק"ג. העלייה הדרסטית במשקל החלה אצלי אחרי הלידות ומאז קשה לי לרדת במשקל.השאלה שלי היא איך אני "אוספת" את עצמי למצב של הרגלי אכילה חדשים והקשבה לגוף? זה הקושי העיקרי שלי, מבקשת לשמוע עיצות..

29/07/2007 | 07:52 | מאת: בלה אגמון

טלי היקרה שלום רב. בשאלתך יש הנחת יסוד שעליך לאסוף את עצמך כלומר לעשות משהו קשה שאת לא במיוחד ששה לקראתו. הנחת יסוד מסוג זה עלולה להשאיר אותך במקום שאת נמצאת בו ולהפוך לאמונה שמגשימה את עצמה. אם נסכתל על העובודת שאת מתארת אז נראה שאכן יש לך עודף משקל שהתחיל אחרי הלידות ,כלומר משהו סביב נושא ההריונות והלידות יצא מאיזון ונשאר לא מאוזן. זה יכול להיות הרבה דברים כמובן בכל מיני רבדים - פיזיים, רגשיים, התנהגותיים, קוגנטיביים . הייתי מאד שמחה לעזור לך אבל אני לא נוהגת לתת עצות חסרי תוכן שמימלא לא יעזרו לך . לכן אשאל אותך. מה בידיוק את צריכה מאתנו? איך נוכל לעזור לך לאסוף את עצמך? תשאלי את עצמך את השאלות האלו וכשיהיה לך ברור ומגובש תבקשי. אם אוכל לעזור אעשה זאת בשמחה רבה. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה