כמה עלי לשקול ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/07/2007 | 13:17 | מאת: יהלי

אני מאוד נמוכה 158 ס"מ,ומשקלי 63 .אני בת 40 . כמה עלי לשקול? האם ,יש להפריד בין פחממימות וחלבונים ?כלומר,לאכול כל דבר בניפרד?

24/07/2007 | 16:02 | מאת: לאה פינטו

שלום יהלי. אל תגידי "מאוד נמוכה", זה גם הגובה שלי.....ואוטוטו גם הגיל שלי. אז, כמה עלייך לשקול? הייתי רוצה להחזיר את השאלה חזרה אלייך. באיזה משקל או נכון יותר, באיזו מידה הרגשת נוח או תרגישי נוח, לדעתך? כשאת מנסה לענות על השאלה הזו, נסי לנתק את המטרה (המידה הנוחה והכיפית)מהאמצעים (הדרך לממש את המטרה הזו). אחכה בסבלנות לתשובתך. בנוגע לשאלה השניה שלך - לא. אין להפריד חלבונים מפחמימות. מדוע לא? א. האם זה נראה לך טבעי בתזונת האדם? האם ישנם (פרט לסוכר ולשמן) מזונות שהם פחמימתיים גרידא? או חלבוניים גרידא? ב. אין שום הגיון ביולוגי ופיזיולוגי בתיאוריה הזו שמחלקת את המזון לפחמימות ולחלבונים. משאלותייך אני מתרשמת שלא קראת תגובות שלנו בפורום. אני מציעה לך לעשות כן. על מנת להבין טוב יותר את גישת ההרזייה ללא דיאטה" ובעבור כל מה שלא תביני או מה שלא יתיישב עם ההגיון הקיים, נהיה פה ונענה לכל שאלה בשמחה ובסבלנות רבה בברכה לאה פינטו

24/07/2007 | 22:21 | מאת: יהלי

אני כל הזמן מביטה בתמונות,שלפני ההריון האחרון.לפני 6.5 שנים. הייתי ניראת נהדר. בעקבות ההריון{+33 ק"ג},גופי,קיבל מעין עיוות.{שומנים וצלוליט} אני לא יכלה לחיות עם זה.את מבינה? הייתי חטובה. אני מעוניינת לרדת לפחות ל54 ק"ג. אין לי בישוב , מכון כושר. לאן עלי לפנות?ומה עלי לעשות?

25/07/2007 | 18:25 | מאת: לאה פינטו

שלום יהלי. אז הנה את יודעת. ואינך זקוקה לאישור של אף אחד בכל הנוגע לנוחות ולרווחה הפיזית שלך. למען הסר כל צל של ספק, אני לחלוטין מבינה אותך ויכולה אפילו להיזכר בהרגשה הזו. למעשה, הייתי בדיוק במצבך...עם אותם נתונים שחשבתי כי נגזר עלי לחיות איתם לעולמי עד. אווו, כמה שאני מבינה. ומעבר לכך, יודעת שזה לחלוטין יכול להיות אחרת. אז בואי נתחיל לעשות קצת סדר. ראשית, אין צורך במכון כושר כדי לרזות. פעילות גופנית איננה תנאי להרזייה.ולכן זה ממש לא מה שעומד בינך לבין הגוף הרזה אליו את שואפת. לפעילות גופנית, ים של יתרונות והיבטים חיוביים על חיינו, הרזייה היא לא אחת מהן. ההקשר הזה הוא בעייתי ומגביל. כדי לשוב לגופך הנוח והנעים עלייך להתחיל לעבוד איתו, להיות קשובה ומכבדת לצרכיו כמו גם להיות קשובה ומכבדת לצרכייך הרגשיים. השמנה ועודף משקל לא נולדים מכורח רצונו של הגוף אלא מחוסר תשומת לב לעצמנו, הגוף רק מגיב לנו. אם את רוצה לשנות את אופן התגובה שלו, קחי אחריות על התרומה שלך במקום להעניש אותו ואת עצמך בתזונה מלאכותית (ע"פ תפריט או דיאטה מגבילה כלשהי, או פעילות גופנית אינטנסיבית). עודף משקל והשמנה הם אמנם תגובה לאכילת יתר אך אין היא עומדת בפני עצמה. גם אכילת יתר היא תגובה למשהו. והמשהו הזה הוא מרכז העבודה שלנו. המשהו הזה, הוא מערכת ההנעה הפנימית שלך. אם השינוי לא יתרחש שם, אזי הביטוי החיצוני לא יחזיק מים. יהלי, אני רוצה להפנות אותך לקריאת מספר תגובות שלנו בהמשך הדף על מנת להתרשם מגישת ה"הרזייה ללא דיאטה" ומהדרך שאנו מציעות. אני מבטיחה לך שיש דרך נפלאה ומהנה לחזור לשם. קראי ושאלי. אני אהיה כאן. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה