לבלה/לאה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/07/2007 | 20:49 | מאת: רונה

יש לי בעייה רצינית עם אוכל- אני לא אוהבת כמעט כלום ורוצה לאכול הכל בריא. ככה נוצר מצב שאני לא אוכלת כמעט כלום חוץ מברנפלקס, ירקות, חלב מועשר, קוטג' מועשר (בכלל רק דברים מועשרים) ולפעמים גלידה ואייס. שאני מנסה לאכול משהו אחר זה נורא קשה לי אני פשוט דוחפת לעצמי את האוכל וממש בא לי לבכות שאני אוכלת אבל אני אוכלת רק כדי לא לרדת עוד במשקל (יש לי BMI15.4 שגם ממנו אני כל הזמן יורדת ומעלה בכח). מה לעשות? הרי זה לא הגיוני שהכל לא בריא אבל ממש קשה לי לאכול דברים כמו לחם, קורנפלס, רוב הפחמימות, פירות... ההורים שלי די התייאשו ממני וכבר לא רוצים לקנות לי חלק ממה שאני כן מסוגלת לאכול וזה רק מקשה עלי עוד יותר. בנוסף לזה בבדיקת דם שהרופא אמר לי לעשות יצא שהגוף שלי פשוט מוצף בויטמינים מקבוצה B. יש בזה סכנה כלשהי? בבקשה תגידו לי איך אני יכולה לאכול נורמלי בלי כל המחשבות האלה שאני מרעילה את הגוף שלי.

21/07/2007 | 20:45 | מאת: בלה אגמון

שלום רונה. מה שאת מתארת נשמע כמו הפרעת אכילה . זו הפרעה המתבטאת בפחד לאכל אכל מגוון ותחושה של כפייה פנימית לאכל אך ורק מזון שנחשב בריא. בעיתך מחייבת טיפול נפשי יחד עם טיפול תזונתי. המשקל שלך נמוך מאד ומסוכן אל תזניחי פני מיד לטיפול. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה