איך משנים מסלול?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/07/2007 | 15:18 | מאת: אורלי

יש לי עודף משקל גדול מאד (עניין של 20-30 ק"ג) להערכתי, מאולם לא החזקתי משקל בבית- מעניין למה? אני מעוניינת להוריד במשקל הן מסיבות אסטטיות והן מסיבות בריאותיות כך שאינני יודעת אם אפשרי שילוב שכזה ועל מה צריך לשים דגש? האם יש אפשרות לשלב ירידה במשקל גם מסיבה בריאותית עם זו האסטית? בעבר היייתי עם משקל סביר, אולי מספר ק"ג עדיף, בהחלט הקפדתי על הליכה פשוט כי אני אוהבת ללכת - ניסיתי לשלב את הטוב עם האסתטי....ובשל סיבות בריאות יש לי מגבלות מסויימות.... האם אפשר למצוא כביש מספיק רחב עם מספר ערוצים כדי לענות או למצוא סט מחשבה שיוכל לסייע לי בכביש בלי לעשת איזו תאונה מיותרת.....:-))))))) תודה אורלי

18/07/2007 | 16:58 | מאת: בלה אגמון

אורלי היקרה שלום. שאלתך מעידה על פתיחות , מודעות עצמית , ויכולת לבחון את התנהגותך האוטומתית. זה נפלא בעיני ומראה על יכולות רבות אשר יסעו לך לאמץ את גישת ההרזיה ללא דיאטה. את שואלת האם אפשר לרזות גם מסיבות אסטתיות וגם מסיבות של בריאות . נראה כאלו את מבקשת רשות ממישהו. הרצון שלך לרזות הוא שלך בלבד ולא משנה מה הסיבה. כל סיבה היא טובה כל עוד היא משרתת את צרכיך. אז הנה הנחת יסוד אחת שאפשר להתחיל לתבונן בה - צריכה להיות סיבה מוצדקת להרזיה. אם תביני שזו סהכ הנחת יסוד תוכלי להתחיל לבדוק ולשנות אותה. את אומרת שבעבר היית במשקל סביר והלכת כי אהבת. מה השתנה בחייך מאז? מדוע היום נוצרה בעיה? מה השתנה בחייך? בקשר לרוחב הכביש - את בוחרת את רוחבו כל רוחב שתרשי לעצמך הוא הרוחב שיהיה. אאחל לך המון הצלחה. ואם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול

18/07/2007 | 20:23 | מאת: אורלי

בלה שלום, תודה על תשובתך המהירה, אני בהחלט מקבלת את השינוי בטרמינולוגיה - לא, לא הייתי צריכה אישור מאף אחד חוץ מאשר ממני, אני חושבת שכרגע מה שמכריע את העניין זה הנושא הבריאותי. עברתי ניתוח גדול מאד (16 שעות) אחרי שריסקתי עמוד שדרה, שהיתי בבית חולים מספר חודשים וקיבלתי זיהום, כך שכבר כמעט שנה אני מקבלת טיפולים שמשפיעים על רמת הכולסטרול, טריגלצריד ועל רמת המלחים. זה בערך מה שהשתנה....את יודעת, כששואלים מה קרה - ואני אומרת שהתאונה מקפיצת ראש לבריכה (היו מים? כן היו...), אבל מכיוון שיש לי אילוצים בריאותיים כל כך רבים אני צריכה מישהו שיעזור לי לתפור חליפה שתתאים לסיטואציה הנוכחית מתוך הנחת יסוד שהליכה שאני כל כך אוהבת - מוגבלת כרגע למשהו כמו חצי שעה למשל וכוכ' - תזונה חייבת להשתנות בכורח הנסיבות.......כך שיש צורך לבנות כביש באמת באמת רחב...... אני בחרתי בחיים - לא בחרתי ברחמים ואולי לכן אני מחפשת פתרונות, אני יודעת שאמצא .....למרות ולמרות.... כן, מותר שהרצון והצורך שמוכתבים עכשיו יהיו משולבים אחד בשני.....השאלה איך אפשר לעשות את זה? האם האחד לא סותר את השני? איך משקמים קולנירית ובריאותית מצב כזה? זה נראה לי אתגרי במיוחד - אבל גם קפיצת באנג'י היא כזו וגם צניחה היא כזו....וראיתי אנשים עם קשיים עושים את זה, אז אני יודעת שאני יכולה , לא רוצה לקרוא לזה דיאטה - כי זה בעצם ממש לא - זה בניית דרך חדשה , אותו כביש (אותו אדם) שמחפש מסלולים אחרים או חלופיים....... בהחלט לא דיאטה אלא התאמת מזון לצרכים רפואיים ואסטטים בשילוב עם פעילות גופנית ככל האפשר...... אומרים שכל המסעות הגדולים התחילו בצעד קטן.....אז לאן כדאי לי לצעוד? תודה אורלי

19/07/2007 | 08:30 | מאת: בלה אגמון

אורלי שלום. למרות שאני לא מכירה אותך את עושה רושם של אדם פשוט מדהים. העוצמה הרוחנית שלך, היכולת לראות את ההזדמנות בכל אירוע גם אם הוא קשה מאד, פירוש מציאות בצורה בונה ומעצימה ולא בצורה קורבנית ומאשימה ,כל אלה מראים שאת נשמה אמיצה ומיוחדת מאד. את צודקת המצב שאת מתארת לא פשוט בכלל ,יש קושי אמיתי וטרואמה חומרה שגופך ונפשך ספגו. כרגע, את במסע של התאוששות, מופלאה בעיני, מטרואמה זו. אכן ,את צריכה הכוונה - מדויקת, מקצועית, זהירה, אנושית ,ומעצימה עבור עצמך. יש הרבה שיקולים שצריך לקחת בחשבון הרבה אילוצים ולא מעט קשיים. אבל אני לא בעד לתת להם יותר מידי מקום. אני דווקא בעד הסתכלות אופטימת ומאפשרת על המצב שלך. במסע זה, שאת צריכה לעבור ,עליך להיות בהרמונה ושלום מלא עם גופך. עליך ללמוד לסמוך עליו לחלוטין ויחד להגיע למקום שמתאים לו. את שואלת להיכן כדאי לצעוד וגם פה תשאלי את האנטואציה שלך. יש הרבה אפשרויות היום כדי לרזות המון דרכים וכל אחת מתאמה לאנשים מסוימים. יש דרך של דיאטה יש דרך של ללא דיאטה יש דרך של אימון יש דרך של פסיכותרפיה ובטח עוד רבות אחרות כמו נטורפתיה הומאופטיה דיקור ועוד . אנחנו מציעות פה גישה המשלבת את העקרון של הרזיה ללא דיאטה עם אימון אישי , אני משלבת בעבודתי גם פסיכותרפיה ממוקדת גוף. אם הגישה שלנו נראית לך את יכולה להרים טלפון לאחת משתינו ולהתרשם גם מהשיחה . מאחלת לך המשך צעידה בשביל האמיצים. ותמשיכי בלי להרים ידיים. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה