מעוניינת בדייאטה נכונה ומהירה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/07/2007 | 02:28 | מאת: דפנה

הנני בת 28 3 שבועות לאחר לידה הגובה שלי 1.56 ואני שוקלת 70 קילו. כמה אני צריכה לרדת ואיך? תודה

08/07/2007 | 08:13 | מאת: בלה אגמון

דפנה היקרה. ראשית מזל טוב. שינית זהו פורום להרזיה ללא דיאטה ולכן השפה פה היא שונה. כדאיטנית בעלת ניסיון של כמעט 20 שנה אני יכולה לומר לך שיש הרבה מאד דרכים לרדת במשקל אבל יש מעט מאד דרכים לרדת ולא לעלות בחזרה. עובדה זו מגובה במחקרים מדעיים וגם בניסיון בשטח ( תשאלי את כל מי שירד בעזרת דיאטה). מנקודת מבטי יש 2 דרכים לרזות - האחת דרך של מלחמה עם הגוף שלך, בה את כופה עליו את רצונך ודעתך זו דרך של דיאטה , השנייה היא דרך בה את רותמת אותו להרזיה על ידי הקשבה, הבנה וכבוד הדדי - זו דרך של אנטי דיאטה מה שקרוי nondiet באנגלית. בדרך של דיאטה הניצחון מהיר, מתוק ,אבל קצר ועם מחירים קשים בדרך (הפרעות אכילה, דימוי עצמי ירוד, מלחמה אין סופית עם עצמך) ובסופה כמעט תמיד מה שירד חוזר חזרה. בדרך של אנטי דיאטה לוקח יותר זמן להגיע לתוצאות אבל התוצאות נשארות לארוך זמן ויש שינויים באספקטים נוספים של החיים. אחרי הרבה מאד שנים בהם פעלתי והנחתי את האנשים בדרך של דיאטה (אני הרי דיאטנית) הגעתי למסקנה שדרך זו לא עובדת ופניתי לדרך השניה. אני יכולה לומר לך שעם דרך זו יש לי סיפוק הרבה יותר גדול בעבודה כי אני רואה את ההשגים שמטופלים שלי מגיעים אלהם, את השלווה והרוגע הפנימי ,את השלום עם עצמם עם גופם ועם האכל, ואת התוצאה שנשמרת לתמיד. אז זו הדרך שאני יכולה להציע לך ואת כמובן תבחרי מה נכון לך. שוב הרבה מזל טוב. בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה