שלום

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/05/2007 | 15:17 | מאת: ספיר

שלום,כתבתי כאן הודעה בעבר... אני אוכלת 3 ארוחות ביום(עד השבוע שעבר הייתי אוכלת המקס' 2 ארוחות ביום). כעת מופעל עליי לחץ מצד ההורים..ואמא שלי החליטה לפנות לכמה גורמים בגלל זה.ואני מסרבת..ואפילו קבעה לי פגישה להיום,שאינני רוצה ללכת אליה.הם טוענים כי אני לא אוכלת טוב(300-400)קלוריות ליום מצד אחד אני לא רוצה לאכול הרבה..מצד שני יש עליי לחץ אבל אני לא אוהבת לאכול את מה שיש..אני צמחונית עם נטייה לטבעונית...

17/05/2007 | 20:05 | מאת: לאה פינטו

ספיר מתוקה יום אחד, כשתהיי אדם בוגר ואחראי לעצמו ולילדיו, תגשי להורייך ותתני להם חיבוק ענק על תשומת הלב, האיכפתיות, האהבה והטיפול בך. התברכת בהורים שדואגים לך ופועלים למענך. גם אם כרגע קשה לך לראות זאת מבעד למסך הסוגר את עולמך הפרטי. הם אכן צודקים, כנראה שיש מקום לדאגה, כשגופך מקבל כ"כ מעט אנרגיה. בתכולה אנרגטית כזו, סביר שיהיו גם חסכים תזונתיים אחרים ומשמעותיים. וככל הזכור לי את נערה מתבגרת, גופך זקוק לתמיכה רצינית יותר. זה ממש בסדר להיות צמחונית או טבעונית. אינני יודעת מאיזו סיבה בחרת באורח אכילה זה ובכל מקרה מבחינתי הוא עובדה בשלב זה של חייך. מי שבוחר להיות צמחוני או טבעוני צריך לעשות זאת בתבונה ובאחריות.כיוון שמראש קיים ויתור על קבוצות מזון שלמות אשר מספקות לגופנו רכיבי תזונה שאינם זמינים לנו באותה איכות וכמות ממזונות אחרים. מעבר לעובדה שהתכולה הקלורית של תזונתך צריכה לעלות, יש לבחון אלו תוספי תזונה עלייך ליטול כצמחונית / טבעונית. ספיר, תני להורים שלך את הקרדיט. הם הביאו אותך לעולם על מנת לטפח אותך לחיים בוגרים איכותיים. תני להם לעזור לך. אינני מכירה את מערכת היחסים בינכם, אולי יש מקום לשיחה מלב אל לב, או אפילו מעורבות של איש מקצוע בשיח בינכם ובשיח בינך לבין עצמך. מאחלת לך שתמצאי בתוכך את התבונה והחמלה כלפי עצמך וכלפי האוהבים אותך. שלך באיכפתיות רבה לאה פינטו אפשר להיות צמחוני וטבעוני ועדיין

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה