שלום

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/05/2007 | 16:07 | מאת: לאה

היי , שאלה קטנה לי .. האם בניית שרירים יכולה להעלות אותי במשקל? לפני שעשיתי ספורט הייתי במשקל נמוך יותר 66 ועכשיו עליתי 4 קילו ואני 70 , ייתכן שהספורט לא מטיב עמי?

08/05/2007 | 18:07 | מאת: לאה פינטו

שלום לאה איך שלא תסתכלי על זה פעילות פיזית והעלאת מסת שריר עושה לך רק טוב. שרירים היא מסה בעלת משקל בשל תכולת המים בגדולה ברקמה. וכן, כשאנו פעילים אנו בהחלט יכולים להעלות מסת שריר שתתבטא גם על מאזני השקילה. למסת שריר השפעה חיובית על חילוף החומרים, תרומה לעיצוב וחיזוק הגוף, תרומה להרכב גוף בריא ועוד. עכשיו תסבירי לי, היכן בדיוק הבעיה? קרוב לודאי, את מקשרת משקל גוף עם השמנה וזהו הקשר לא רלוונטי במקרה זה. השמנה משמעותה הגדלת מסת השומן - אותה מסה שאחד ממאפייניה הבולטים הוא נפח (ולא משקל) שנותן לגוף את צורתו, כפי שאנו מכירים במקרי השמנה. לכן, עליה במשקל כפי שעולה מתאורך, אינה מעידה על השמנה. כך שלמעשה, אפילו יתכן מצב בו גופך מרזה (מצמצם מסת שומן) ועולה במשקל (מעלה מסת שריר). קחי לדוגמא בודי-בילדר או ג'ודוקא במשקל כבד - האם הם שמנים? ממש ממש לא. מסת השומן שלהם אפילו קטנה. אך המשקל שלהם יכול להיות גבוה משל שתינו יחד. וזאת אודות למסת שריר גדולה מאוד. הצעתי לך היא לא למדוד את תהליך ההרזייה שלך באמצעות מאזני שקילה אלא באמצעות היקפייך. בהצלחה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה