יש מצב שאני אלרגית לגלוטן?! או ש..

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/05/2007 | 16:23 | מאת: -בתאל-

אני בת 16 וחצי,גובה בערך 160 ס"מ.. ושוקלת בסביבות ה90 כשאני לא אוכלת לחם באוטומט הבטן שלי יורדת בנפיחות. כשלא נגעתי בלחם במשך שבוע.. כבר ראו תוצאות. לא ירדתי במשקל אבל ירדה הנפיחות בתחילת חופש גדול אחרון הייתי בדיאטה.. שאיתה ירדתי ממש יפה.. אכלתי רק בצהריים סלט מעגבניה אחת ומלפפון.. קצת שמן זית וגבינה.. עם פריכיות. וצהריים חופשי רק בלי לחם. לא עשיתי ספורט אבל ירדתי.. הפסקתי את הדיאטה כשהייתי בבי"ח עם סבתא שלי ושם לא הייתה לי ברירה רק לאכול סנדוויצ'ים ושטויות. אח"כ חזרתי הביתה ושניסיתי להמשיך בדיוק התחילה המלחמה המקוללת הזאת.. ואז היינו אוכלים בלחץ.. ורק שטויות.. אז ככה שלא המשכתי מאז אני רוצה להמשיך עם זה אבל לא יודעת למדתי בביולוגיה שפחמימות וחלבונים חשובים לגוף אז אם אני יפסיק פחמימות אני לא ימות מרעב אבל עדיין ישמין כי גם בחלבונים יש שומנים.. חשבתי שאולי אני אלרגית לגלוטן כי כשאני לא אוכלת לחם הנפיחות יורדת.. כנ"ל עם עוגות ומאפים כמו בורקסים וכאלה.. אבל עם פסטות ואורז אין לי נפיחות.. אולי רק קצת אחריי הארוחה ואז יורד.. מה אפשר לעשות?! אני מאוד רוצה לרזות..

05/05/2007 | 19:54 | מאת: לאה פינטו

שלום בת אל יש מצב שכן ויש מצב שלא. על מנת לדעת זאת באופן ודאי, גשי לערוך את הבדיקות הרלוונטיות דרך קופ"ח. מה שאת מתארת, אכן יכול להעיד על אפשרות כזו, אך רק בדיקה תוכל לאשר או להפריך. מעבר לכך, רק בשביל הידע הכללי - * בחלבונים אין שומנים. * פחמימות הן מרכיב חיוני לתפקוד אופטימלי של כלל מערכות הגוף * אנו לא משמינים מאכילת רכיב תזונתי כזה או אחר, אלא מחוסר התאמה בין האכילה לצורכי הגוף האמיתיים וכדי לדעת מהם צורכיו האמיתיים של הגוף לאנרגיה ולרכיבים, אנו לומדים להסב אליו תשומת לב, להקשיב ולזהות את הסיגנלים. אנו לא סופרים עבורו את הקלוריות, הוא יודע לעשות זאת לבד ומאותת לנו מתי "עוד" ומתי "מספיק". בגישת ההרזייה ללא דיאטה אנו לא נלחמים בגוף ובאכילה, אנו יוצרים שיתוף פעולה עם הגוף ונותנים לו לווסת את האכילה שלנו. מקווה שהארתי דבר או שניים ומאחלת לך הצלחה רבה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה