דיכוי תאוות מתוקים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/04/2007 | 12:41 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 26, גובהי 170 ס"מ ומשקלי 54 ק"ג. אינני חושבת שאני שמנה, ואין בכוונתי לרזות (בניגוד לנושא הפורום). יש לי בעיה אחרת. אני לא מצליחה להיגמל ממתוקים (שוקולדים, עוגיות, עוגות וכד'). בכל פעם שאני מנסה להפסיק, אני נשברת בתוך 3 ימים, ואז מתנפלת על המתוקים. לצערי, ומסיבות תורשתיות, אני בעלת כולסטרול גבוה, כך שגדל הצורך להפסיק עם המתוקים (או לפחות להפחית את הצריכה למינימום האפשרי). שמעתי על תוסף תזונה בשם "כרום פיקולינט", המסייע בדיכוי תאוות המתוקים. האם יש בכך ממש? ואם כן - מהו המינון המומלץ לאור נתוניי הפיסיים שלעיל? האם ישנם תוספים אחרים מועילים יותר? תודה מראש, ענת

17/04/2007 | 18:05 | מאת: גל

לא צריך לדכא את התאווה הזו....ככל שתדכאי אותה, ככה תרצי בזה יותר. את צריכה למצוא את הדרך לאכול מזה בצורה מאוזנת. זה מנסיוני. את רזה. יכול להיות שהצורך הזה הוא נפשי, בכלל לא פיזי, זה משהו שמצאת שמרגיע אותך (ובעצם ממש לא מרגיע..). תנסי לשים לב מתי את מחפשת מתוק..

18/04/2007 | 10:01 | מאת: ענת

אולי דיכוי זו מילה גורפת מידיי.. כוונתי היא להפחית את צריכת המתוקים (שלדעתי, ניתן להשיגה ע"י דיכוי, או לכל הפחות הפחתת, הדחף). אין לי זמנים מיוחדים בהם אני מחפשת אחר שוקולד, וככל שאני רואה זאת - המתוקים לא מספקים צורך אחר מלבד סוכר. הדחף למתוקים נובע מאהבת המתוקים - זה פשוט טעים לי ואני אוהבת לאכול את זה, וקשה לי מאוד לעצור בעד עצמי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה