האם אני צריכה לרזות?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/04/2007 | 10:06 | מאת: רחלי

שלום לכ, הנתונים שלי הם: גיל 24 גובה 1.59 משקל 70 ק"ג אני נראית בסדר קצת מלאה אבל אני אוהבת את זה אף פעם בחיי לא הייתי רזה וזהו המשקל הגבוה ביותר שהגעתי אליו אי פעם כולם מסביבי אומרים לי שאני צריכה לרזות השאלה שלי האם המשקל שלי מהווה בעיה בריאותית? (אני בריאה לחלוטין) או בקיצור האם אני צריכה לרזות?

15/04/2007 | 06:20 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב רחלי. איזה כיף לפגוש משהי שמרגישה נוח ואוהבת את גופה ללא תנאי. רחלי יקרה, אני מאוד לא אוהבת את השימוש במושגים כמו "צריכה" ו"חייבת" - לי, באופן אישי הם לא עושים טוב ולכן אני ממעטת להשתמש בהם, בהקשר למטרות בחיי. כדי ליצור שינוי כלשהו כדאי שנהיה בסטטוס של רצון ושהטרמינולוגיה (המונחים בשפתנו)שלנו תהיה מעודדת, מקדמת ומעוררת התלהבות. במושגים כמו "חייבת/צריכה" יש צליל של ציווי ופקודה. בני האדם נולדו להיות חופשיים. והנטייה שלנו היא להתנגד להם, גם כשאנו מצווים על עצמנו. ולהבדיל מ"חייבת / צריכה", לרצות משהו הוא מאוד אישי, אף אחד לא יכול לאמר לנו מה אנו רוצים באמת. כשתרגישי שלא נעים לך, שאת רוצה אחרת - אז תרגישי גם את הצורך שלך לשנות. בריאותית, אינני יודעת אם את בקבוצת סיכון כיוון שטבלאות משקל-גובה מתייחסות גם למבנה גוף שנמדד ע"פ היקף פרק היד. כך למשל, עבור בחורה בגובה 1.59 במבנה רחב, הטווח הוא עד 66 ק"ג. השמנת יתר שעלולה להיות בעלת פוטנציאל לסיכון בריאותי היא זו שגבוהה ב- 20% מהטווח העליון (כלומר 79 ק"ג ומעלה). אני לא יכולה לאמר לך מה את צריכה, גם אחרים לא. את תרגישי לבד. יום נפלא שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה