מרווח בין ארוחות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/04/2007 | 00:03 | מאת: גלי

למומחות שלום! לפני כחודש וחצי הפסקתי לעשן. בתחילה לא אכלתי יותר מלפני הפסקת העישון, אך במשך השבועיים האחרונים לערך התחלתי "לחטוף" יותר בין הארוחות וגברה תחושת הרעב במשך היום. בנוסף, שמתי לב שכאשר סדר היום שלי מסודר ואני אוכלת בשעות קבועות תחושת הרעב יורדת וה"חטיפה" בין הארוחות פוחתת משמעותית. אך סדר יומי אינו קבוע, כל יום מתחיל ונגמר בשעות אחרות (דרישות עבודה) לכן קיויתי שתוכלנה לתת לי אומדן אידיאלי של מרווח בין הארוחות. תודה רבה!

12/04/2007 | 07:23 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב גלי. ראשית, ברכותיי על ההחלטה החשובה שקיבלת ואיחולי הצלחה בהמשך הדרך. מרווח השעות בין הארוחות נוטה להשתנות ותלוי בעיקר בערך האנרגטי של הארוחות. ההצעה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא לוותר על הניחוש ועל אומדנים והערכות, לטובת תשומת לב לסיגנלי הרעב-שובע של גופך. לרוב, הגוף האנושי זקוק להזנה מדי 3-4 שעות. אך זה לא תמיד נכון ודאי. יהיו ימים בהם תחושת הרעב תדחה בשל תכולה אנרגטית גבוהה של הארוחה האחרונה. יהיו ימים בהם פרקי הזמן הללו יצטמצמו מאותה סיבה. (וגם מסיבות אחרות, הורמונליות, למשל). לדעתי יש כאן בלבול בין המושגים ובין התחושות. אני תוהה ביני לבין עצמי, למה את מתכוונת כשאת אומרת "חטיפות". אז בואי נחליט לרגע שאין מושג כזה שנקרא "חטיפות" ויש רק מושג אחד שנקרא "אכילה". ועכשיו, האכילה הזו בין הארוחות האם היא באמת מיותרת או שמא אלה צרכים אמיתיים ל גופך שאינם מתיישבים לך עם מה שאת מאמינה שצריך להיות. כי אם את אומרת שתחושת הרעב במהלך היום גברה, בהנחה שאת יודעת לזהות את הרעב הביולוגי שלך ולהבחין אותו מרעב רגשי, מדוע האכילה הזו איננה לגיטימית. נשים רבות חוות לפני מחזור, רעב מוגבר (שיש לו הגיון ביולוגי), תבנית האכילה שלהן משתנה בהתאם וזה ממש ממש בסדר. הן אינן חוות השמנה בעקבות האכילה הזו כיוון שהיא בהתאמה לצורכי הגוף. תבנית האכילה המושלמת היא כזו המותאמת לסיגנלים המגיעים מהגוף. זוהי דרכו לציין בפנינו מתי חסר לו, מתי די לו, מתי הוא צריך עוד ומתי הוא ממש לא צריך כלום. צרכיו של גופך משתנים, ולו במעט, מדי יום וזה לכשלעצמו משפיע על תבנית הצריכה שלך. אז למה לנו לנחש אם אפשר לדעת באופן מדויק? לפרשנות שאת נותנת יש כח אדיר על הרגשתך. אם תדעי לזהות בודאות את הרעב והשובע שלך, יהיה לך קל להבין מתי האכילה שלך היא הכי נכונה ומתי היא על רקע אחר. ואז תראי שהמושג "חטיפות" יוצא ממילון המושגים שלך. תודה על פנייתך לפורום ומקווה שנמשיך להיות לך לעזר. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה