פעילות גופנית?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/04/2007 | 12:09 | מאת: יעל

שלום רב, אני קוראת את הדברים הנאמרים בפורום ומאד מתחברת לגישה, אך יש לי שאלה תאורטית. כרגע אין באפשרותי להתחיל תהליך עם ליווי בצורה מסודרת. כרגע אין ספק שאני אוכלת יותר ממה שגופי צריך. אם אינני משנה את כמויות המזון, אך עושה יותר פעילות גופנית, הרי שלכאורה אני "עוזרת" לעצמי לאכול על פי הצרכים (מגדילה את הצרכים באמצעות פעילות גופנית ולא מוסיפה מזון). האם שאלתי הובנה? אודה להתייחסות

10/04/2007 | 16:13 | מאת: לאה פינטו

שלום יעל. אני מנסה להבין את שאלתך, בקול רם. מה שאת בעצם אומרת זה שהרעיון הוא ליצור מאזן אנרגטי שלילי בין ההכנסה להוצאה ומה שאת מציעה בחוכמה זה להגדיל את נפח ההוצאה (ע"י פעילות גופנית) ומבלי לשנות את ההכנסה (ע"י צריכה אנרגטית), יווצר הפער המיוחל. הבנתי? זה נכון. לא הדרך שאני הייתי ממליצה עליה ליצירת מציאות חדשה ויציבה בחייך, אך תיאורטית זה נכון. לאכול ע"פ הצרכים אין משמעותו לנחש אותם, אלא לחוות, להרגיש אותם. מה שאת מציעה זה לכפות על הגוף מאזן אנרגטי שלילי ואני מציעה לעזור לו, לא בכפיה עקב סטרס גופני, בנוחות לשחרר את רקמת השומן. אבל...תיאורטית, זה נכון. גם אני מקווה שהבנתי כהלכה, ואם לא, אל תתיאשי חדדי את השאלה. שלך לאה פינטו

11/04/2007 | 00:02 | מאת: יעל

כן, הבנת את השאלה, והבנתי את תשובתך. מאחלת לעצמי להגיע לחוויה ולרגש שאתן מדברות עליו.

16/04/2007 | 15:41 | מאת: אורית

לפי מה שהבנתי (ותקני אותי אם אני טועה), את אומרת שאם אני עושה ספורט אז עליי לאכול יותר ממה שאני אוכלת ביום רגיל ללא ספורט, לא כך? אשמח לתשובה והרחבה בנושא שעליו הסברת ליעל (על המאזן האנרגטי השלילי), תודה, אורית.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה