מיצי ירקות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/03/2007 | 21:40 | מאת: נועה

שלום, קראתי לאחרונה מספר כתבות העוסקות בחשיבות שתיית מיץ גזר ומיץ סלק בבוקר על קיבה ריקה (חצי כוס מכל ירק). אני מבינה את החשיבות מבחינת הויטמינים ומערכת העיכול. אך ירקות אלו עשירים בסוכר והמדד הגליקמי שלהם גבוה. במידה ואשתה 3 פעמים בשבוע בבוקר, משקה המורכב מ-3 גזרים וסלק אחד האם לאורך זמן תתכן עלייה במשקל? האם באותם ימים שאשתה עלי להפחית בקלוריות ובפחמימות ע"מ לאזן ? (אני לקראת סוף הדיאטה, נשארו לי עוד מס' ק"ג. אני משתדלת לאכול נכון ובריא ולכן משקה מירקות אלו שאני מאד אוהבת בבוקר - מאד קוסם לי אך גם מעורר סימני שאלה...) לשאלתי השנייה, כשכתוב משקה על בסיס סלרי, הכוונה לחליטה? (השריית העלים של הסלרי במים רותחים ואח"כ שתיית המים?) תודה וחג שמח!

01/04/2007 | 11:26 | מאת: בלה אגמון

שלום שאלה זו עליך להפנות לפורום תזונה טבעית של צביקה או פורום דיאטה

01/04/2007 | 12:06 | מאת: לאה פינטו

שלום נועה. כפי שבלה כתבה, אין זה הפורום שיסייע לך בדיאטה, ולא מתוך רוע אלא מכיוון שמהותו מנוגדת לחלוטין לגישה בה את בוחרת. גזר וסלק הם מזונות בעלי ערך תזונתי מכובד, וכן, הם גם מכילים כמות לא מבוטלת של סוכר. כל מיץ פרי / ירק יהיה בעל יחס סוכרים גבוה יחסית לפרי/ירק עצמו. אם בתזונה נבונה עסקינן אז אני תמיד אמליץ לך על הפרי / ירק עצמו ולא על מה שנסחט ממנו, וזאת על מנת לא להפסיד מרכיבים חיוניים אחרים,בינהם סיבים תזונתיים. האם תתכן עליה במשקל - לא ע"פ גישתנו, בהחלט אפשרי שכן ע"פ גישת הדיאטה (אלא אם כן תדעי לחשב, לקזז, להוציא שורש ובסוף ללחוץ לוג. ע"פ גישת ההרזייה ללא דיאטה, אין תפקידנו לספור קלוריות רק הגוף שךלנו יודע לעשות זאת נפלא ומדויק עבורנו. ולכן, אם בחרתי לשתות מיץ גזר בעל תכולה קלורית כזו או אחרת ואני יודעת להרגיש את הגוף שלי...סביר להניח שזה יבוא באופן טבעי על חשבון משהו אחר וסה"כ ארגיש נינוחה ומסופקת אנרגטית לאורך זמן. כך אנו יכולים להנות מכל מה שבא לנו. בלי להיות קטנוניים עם עצמנו על כוס מיץ גזר או סלק. בנוגע לשאלת הסלרי, צריך להפנות השאלה לחברה המייצרת. בהצלחה וחג שמח שלך לאה פינטו

01/04/2007 | 17:51 | מאת: נועה

לאה מקסימה תודה, ענית על שאלתי בין אם הגעתי לפורום הנכון או לא ! אני תמיד בעד הפרי השלם, אך המיץ הזה בבוקר מיטיב ומסייע לי ויחסית לפירות אחרים - לא גורם לי לצרבות לסלרי - התכוונתי חליטה במו ידיי (אני לא קונה לרוב, משתדלת להכין בעצמי - כך אני יודעת בוודאות מה נכנס לגוף שלי... והכל טרי ובלי חומרים משמרים ותוספות). חג שמח

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה