עזרה דחופה !

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/03/2007 | 17:53 | מאת: ראם

שלום קוראים לי ראם ואני בן 15 ואני סובל מעודף משקל [67 ק"ג]. בהתחלה עשיתי דיאטה של 1000 קלוריות ביום ואפילו פחות,אך לא ראיתי תוצאות מהירות ואני רוצה מאוד להרזות לקיץ ולתמונות ספר מחזור של סיום שנת הלימודים. אז התחלתי לאכול ממש טיפה, אני אוכל כל יום 150 גר' של תירס דל קלוריות שזה יוצא 70 קלוריות בערך לכל היום! ועשיתי כושר. אז ממש התחלתי לרזות. ירדתי 10 ק"ג בערך,זה לא מספיק ואני עדיין צריך להמשיך ולרזות עוד, אבל בזמן האחרון[שלושה הימים האחרונים] אכלתי טוב, לא הרבה בכלל ודברים בריאים, אפילו לא עברתי את ה800 קלוריות, אבל עליתי 4 קילו! מכלום! בזמן שלא הייתי שומר הייתי אוכל ממש מלא ולא הייתי עולה במהירות ובכמות הזאת! אני לא יודע מה לעשות עכשיו כל דבר קטן שאני אוכל אני משמין כפול! אני לא יודע מה לעשות, איך לסדר את זה כי אני לא רוצה לעלות הכל בחזרה! איך אני יכול לחזור לאוכל בריא ולסדר את זה בלי לעלות במשקל? בבקשה תעזרו לי ראם

23/03/2007 | 13:27 | מאת: מיכל

השאיפה של כולנו היא להגיע למשקל רצוי. אין תרופות פלא, ואין דיאטה מהירה (לפחות לא כזו שמחזיקה מעמד) אז קודם כל לך לדיטאנית (אפשרי דרך קופ"ח) ותבקש תפריט מסודר שמותאם לך אישית (לפי אוכל שאתה אוהב ופעילות גופנית-גם אם אין כזה דבר אצלך,זה משהו שהן יודעות לקחת בחשבון), תחזור לאכול בריא ורגיל, כל דבר שעשוי מחיטה = תיקח מחיטה מלאה, דגנים עם סיבים, הרבה ירקות ומים.וכן מותר לך מנת בשר עם תפו"א. תזכור תמיד: כל דבר בטאקט הוא טוב. אם אין לך אינדיקציה לאמת מידה טובה (טאקט) לך לאיש מקצוע (דיאטן) שיעזור לך להפנים את זה. דיאטה אף פעם לא עוזרת רק שינוי באורח חיים יכול להוביל לתוצאות שמחזיקות לאורך זמן

23/03/2007 | 17:54 | מאת: למ

ברגע שהגוף שלך הבחין שהוא לא מקבל מזון בצורה נורמלית וסדירה הוא בעצם נכנס למגננה וכל מזון שיקבל הוא ישמור ב"מחסנים" ולא ישחרר...יש לאכול בצורה מאוזנת ולשמור על אורח חיים שכזה, תאמץ דיאטה שתוכל להתמיד בה כל החיים!!!! רק זו הדרך וזה מנסיון- הורדתי 20 ק"ג ואני שומרת על הישג זה כבר 6 שנים!!!! (וניסיתי הכל!!!!!) בהצלחה

24/03/2007 | 11:15 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב, ראם. למדת שיעור חשוב מאוד על האופן בו גופך עובד ואם תסכיל להרוויח מזה משהו, תצליח בענק. ראם יקר, כמו שלא מעלים עודף משקל מהיום להיום, לא מורידים אותו מהיום להיום ולכן כל נסיון לעשות זאת מהיר פועל נגד אחד החוקים הבסיסיים של הטבע והוא שימור הסטטוס קוו, יציבות.כל נסיון להכניס לחיינו התנהגות שאין לה שום בסיס בהוויתנו, לא שורדת, מעבר לענין הפיזיולוגי. אני חושבת שזה גם מה שניסו לאמר מיכל ולמ בדרכם. הגוף שלנו מתוכנת לשרוד מצוקה. כשאתה מרעיב אותו (נער בן 15, גיל בו מתרחשת קפיצה משמעותית בצרכי הגוף בשל ההתבגרות וההתפתחות של מערכות הגוף) הוא חייבלהגן על עצמו, ומתוך תחושת האיום הוא יקלוט וינצל כל פרור אנרגיה שתספק. אני רוצה להפנות אותך לתשובה שכתבתי למשה כהן (מספר הודעות מעליך). כאן תמצא הבדל בין הגישה שמייצגים העונים המכובדים לפניי לבין גישת ההרזייה ללא דיאטה שמיוצגת בפורום זה. יש דרך אחרת ראם, ומקווה שתמצא בה את הכח למלא אותך באופטימיות ובתקווה, על חשבון היאוש והתסכול. שלך בברכה לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה