שומן בבטן

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/03/2007 | 21:08 | מאת: אדה

אני רזה אך יש לי בטן ואיני יודעת איך להוריד אותה למה זה קורה ומה עושים?

15/03/2007 | 11:48 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב אדה. אני לא מכירה הרבה אנשים שאין להם בטן - לפעמים היא שטוחה, לפעמים קטנה ועגלגלה, לפעמים הריונית, לפעמים סתם גדולה. אבל לכולם יש בטן ועל זה נוקיר תודה. אני יכולה להבין מדברייך הלקוניים כי גודל הבטן, שלך, איננה לשביעות רצונך והיית רוצה אותה קטנה יותר. אם כך, עלי לשאול אותך: האם מבנה גוף רזה עם בטן גדולה, באופן יחסי, הוא דבר חדש במציאות שלך? משהו שהתפתח לאחרונה? האם מבחינה בריאותית הכל תקין? למה זה קורה? פיזור תאי השומן שלנו בגוף הוא מאוד אישי וגנטי. יש מי שאצלו נמצא ריכוז גבוה יותר בבטן, אצל אחר ברגליים, אצל שלישי באגן וכ"ו. כשאנו משמינים, משמע, תאי השומן שלנו מתחילים להתרחב (לא נוספים חדשים), הדבר יקרה בעיקר היכן שריכוז תי השומן לנו גבוה ורק אח"כ יאגר שומן באזורים בהם הריכוז נמוך יותר. כשנרזה, משמע, תאי השומן שלנו מתרוקנים ומתכווצים (לא פוחתים במספרם), זה יקרה קודם כל באזורים בהם אנו רזים יותר ואח"כ באזורים בהם יש ריכוז תאי שומן גבוה. מה שנכנס ראשון יוצא אחרון. סיבה נוספת: אינני יודעת בת כמה את ו/או עד כמה את פעילה פיזית ויכול להיות שאין זה רלוונטי לגבייך אך בכל זאת. כששרירי הבטן מתחילים להתרפס, לרקמת השומן יש פחות אחיזה פנימה והיא נוטה להשתפל קדימה ו/או לצדדים. ופתאום אנו מגלים שיש לנו בטן (גדולה יותר). לכאורה, דבר לא השתנה בתזונה שלנו ובשאר אזורי גופנו אך משהו בכל זאת קורה עם הגיל ועם הפחתה בגירוי וחיזוק שרירי הבטן. מה לעשות? לחזק את שרירי הבטן. הם מתפקדים כמו חגורה שאוספת פנימה. במקרה זה אנו לא מורידים את הבטן אלא אוספים אותה חזרה למקומה. מקווה שנענית לשביעות רצונך ומאחלת לך המון הצלחה והנאה. שלך לאה ככ

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה