ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/03/2007 | 18:21 | מאת: פאר

ערב טוב אני בת 28 גובה 1.61 שוקלת 68 , חייבת לרדת במשקל!! (לא לאחר לידות) לפני חצי שנה שקלתי 60 ק"ג ירדתי יפה במשקל עכשיו אני עובדת מהבית ואני משמינה מנסה את כל הדרכים לרדת במשקל אבל לא מצליחה . אשמח לקבל את עצתך , ועוד כמה שאלות : האם מרק עדשים משמין? האם סלק משמין? ומה לגבי אבוקדו? תודה

11/03/2007 | 18:23 | מאת: פאר

ואני חייבת לומר שתסמונתה PMS גם לא עוזרת לי היא רק גורעת את המצב בעבר נטלתי גלולות ותסמינים של הזלילה ירדו , כרגע הכל יחד גם כאבי ראש וגם התקפי זלילה בלתי נסבלים , האם לחזור לגלולות? תודה

11/03/2007 | 20:26 | מאת: לאה פינטו

ערב טוב פאר. לא רוצה להשמע קטנונית, אבל הסמנטיקה היא ראי להלך הוויתנו ולכן חשובה מאין כמוה. עצרי רגע, רדי מהאוטוסרדה לחניית ביניים קטנה ונסי לחוות: מה עושה לך המילה "חייבת". אמרי לעצמך בלב "אני חייבת" - שימי לב מה קורה לך רגשית, מנטלית. האם יש בכוחו או היה בכוחו של ביטוי זה לסייע לך עד כה? ואם כן, כמה זמן הצלחת לעמוד ב"חובה" הזו? יקירתי אנו גדושים בהמון חובות ובמעט מאוד מחויבויות. וכשאנו שוקעים תחת עומס של חובות (מבחוץ, בעיקר), לא נותר לנו הכח/ האנרגיה לקחת על עצמנו מחוייבויות (מבפנים). ודווקא הן, המחויבויות, דווקא הן מכוונות אלינו, אל עצמנו. כך קורה שאנו בסדר עם כל העולם ואשתו ושוכחים קצת את עצמנו. אז במקום לשקוע בחובות, השקיעי ברצונות ובחלומות שלך. מתאורייך, אני מבינה שלאחר דיאטה בה ירדת במשקל, עלית בחצי השנה האחרונה 8 ק"ג. את מייחסת זאת ל: 1. שינוי מקום עבודה 2. PMS אינני מוצאת בשני אלה, לכשלעצמם, גורמים להשמנה. אך אומר לך מה כן, ובהמשך המלצותיי. הסיבות להשמנתך הן בעיקר רגשיות. המעבר לעבודה מהבית טומן בחובו הרבה מאוד התמודדויות חדשות, חלקן מג'וריות וחלקן מינוריות. אך אלה הן התמודדויות חדשות וישנות שלהן למדת להגיב באכילה. זה לא חייב להיות כך. זה קורה גם לאנשים שעובדים מחוץ לבית ולכן הבעיה איננה בקרבתו של המטבח או זמינותו של המקרר. לפני מחזור ולעיתים בימים הראשונים שלו, ההוצאה האנרגטית של הגוף עולה מכאן שהדרישות שלו לאנרגיה עולות. אלא מה? זה לא מסתדר עם ההגבלה הדיאטטית ולכן מיד עולים רגשות אשם, יסורי מצפון, הלקאה עצמית ומכאן למקרר הדרך קצרה מאוד. רגשות האשם והתסכול גורמים לך לחשוב שזהו הכל נהרס, ובטח גם מאוד שמנת וכאן מתחיל ה- what the hell effect - הוא האפקט המשמין, לא האכילה הגבוהה יותר ב- pms. פאר, אין ספק שהגישה הדיאטטית שולטת באכילתך וזה גם מתבטא בשאלוייך בנוגע למזונות משמינים. אין מזונות משמינים, יש גישה משמינה. חסך (גם אם נרשם ע"י מומחה בינלאומי) הוא זה שגורר בשלב זה או אחר אכילת יתר. ולכן ההמלצה שלי היא לשנות גישה ולעבוד על מה שבאמת יצור שינוי בחייך. לעבור מגישת הדיאטה והחסך לגישה שלוקחת את אמירת הגוף שלך בחשבון. והאמיני לי, גופך משתוקק למימדיו הקלים והנוחים לא פחות ממך. גישת ההרזייה ללא דיאטה, מעבירה את הפוקוס מהמזון אלינו, לגופינו. מטרתה ליצור הרמוניה בינך, במישור הפיזי והרגשי, לבין סביבתך הקולינרית. no more war. מקווה שתרמתי ומאחלת לך הצלחה רבה בכל דרך שתבחרי. שלך לאה פינטו

30/03/2016 | 08:55 | מאת: לאה

אני שבוע ראשון בקבוצת הרזייה של חלי ממןואני ממליצה בחום.ירדתי400 גרם וזה רק ההתחלה ...

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה