תאבון מוגבר

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/02/2007 | 15:49 | מאת: Tali

שלום רב, לפני מספר חודשים צרכתי במשך כחודשיים קומפלס ויטמינים שכולל כמות מוגברת של נגזרות שונות של ויטמין נ וויטמין C כי הייתי מתוחה לפני מסיבת בר המצווה של בני. עליתי בכמה קילו במשקל, יותר מהמצופה עבורי בחורף רגיל ויש לי תאבון מוגבר שמאוד משונה בעיני , שכן בד"כ אני סובלת ממעי רגיז ואיני עולה ממש במשקל. מה ניתן לעשות כדי להפחית את התאבון? בברכה

22/02/2007 | 15:52 | מאת: TALI

תיקון ויטמיני B וויטמין C בכמות גדולה מאוד בכל כדור.

26/02/2007 | 10:06 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב טלי ויטמינים מסוג B ו- c הם ויטמינים מסיסי מים ולכן אין להם השפעות ארוכות טווח, הם אינם נאגרים בגוף וכשלגוף כמות מספקת מהם, הוא יפריש את העודפים בשתן. כמו כן, אין בכוחם של ויטמינים אלה לגרום להשמנהאו לעליה במשקל או להגברת התאבון אלא במקרה של תת משקל ותת אכילה. ויטמינים הם מונח לועזי, המינוח העברי הוא "מחיונים" - תורמי חיוניות, מעוררי חיות (מהמילה חיים). כשהם חסרים, מערכות הגוף נכנסות לסף פעולה נמוך ובחסר משמעותי של ויטמינים באופן כללי, יתכן אפילו מצב של דיכוי אכילה. מה שמשתנה די בקלות עם אספקתם. כך שמהמעט שסיפרת, קשה לי להבין את הדינמיקה ואני רק מעלה אפשרות. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון ואינו קשור כלל וכלל לצריכת התוספים קשור דווקא בשינוי התנהגות האכילה בעקבות צורך להגיב ולהקל על מצבים רגשיים שונים. ציינת מתח סביב ארוע. היש אפשרות שהאכילה שימשה כלי התמודדות, הקלה, הרגעה? לעיתים קרובות מדי אנו מבלבלים בין תאבון פיזיולוגי לתאבון על רקע רגשי. בדקי מה רלוונטי לגבייך ואל תוותרי על שיחה עם הרופא המטפל לבדיקת אפשרויות נוספות על רקע המעי הרגיז. מאחלת לך יום נפלא. לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה