אני לא מבינה משהו

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/02/2007 | 12:21 | מאת: אילת

שוב שלום... אני לא מצליחה להבין את העיקרון של השיטה שלכן. אני מבינה שמעגל הקסמים של הדיאטה מביא לתוצאות הרסניות ואכן אני מסכימה, אבל למה הכוונה ב"להקשיב לגוף"? אם הגוף שלי אומר שבא לו חפיסת שוקולד שלמה זה אומר שזה בסדר? הרי לא! ברור שלא צריך לאכול אם לא רעבים אבל להרבה אנשים הבעיה מתמקדת במאפים ובמתוקים...אז אני לא מבינה מה עליי לעשות... אודה לכן אם תענו לי...תודה מראש

11/02/2007 | 17:42 | מאת: בלה אגמון

היי איילת , בגישה שלנו אנחנו מלמדים אותך להקשיב לכל המקומות שבך - לגוף, לראש, לנפש, לעינים. כל אחד מהם אומר משהו אחר. הגוף אף פעם לא יבקש חפיסת שוקולד - זו כמות עצומה של שומן וסוכר זמין שהוא לא זקוק לה, הוא בהחלט יכול לרצות אנרגיה זמינה ומידית בצורת שוקולד עכשיו - אבל לא חפיסה שלמה פה מי שמבקש ממך זה לא הגוף זה חלק אחר שבך. איזה את שואלת ? יש הרבה ואדגים לך כמה. העיניים שלנו - שרואות את כל המזון העשיר הטעים והמגוון ורוצות לטעום עוד ועוד, הרגשות שלנו שבכלל רוצים שנקשיב להם נתן להם מקום ולא נברח לאכל אבל למדו שהדרך לקבל תשומת לב מאתנו זה רק דרך מזון ,הילד הפנימי שלנו שרוצה את כל מה שהוא רואה, מרדן הדיאטה שבנו שפוחד שהנה עוד מעט נתחיל בדיאטה חדשה. בגישה שלנו אנחנו מלמדים אותך לעצור ולהקשיב וללמוד את ההבדל בין הקולות השונים ולתת להם את המענה המתאים. קשה להסביר דרך הפורום איך עושים את זה כמו שקשה ללמד שחיה בהתכתבות. צריך להתנסות. מקווה שעניתי ואני מבקשת מלאה לענות גם ,אני נורא אוהבת את התשובות שלה שתמיד מאירות עינים ונותנות זויות חדשות ומרתקות בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה