ילד בן 3

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/01/2007 | 13:51 | מאת: יפה

שלום, בני בן ה-3 אוהב מאוד לאכול( (מתעניין ומוכן לטעום הכל). הוא לא נראה שמן (שוקל בערך 15 קילוגרמים)(אנחנו בכלל לא שמנים ואין לנו שמנים במשפחה), אבל הגננת אומרת שהוא אוכל היותר משאר הילדים בגן בארוחת הצהריים בגן. בבוקר הוא קם בשעה 6 ועד ההליכה לגן אני נותנת לו 2 עוגיות פתיבר. בגן הוא אוכל בשעה 9-10 ארוחת בוקר וב 1300 ארוחת צריים. את הכריך עם השוקולד ב 1600 הוא לא תמיד אוכל. כשהוא חוזר הבייתה בדר"כ אני נותנת לו עוגיה + מעדן או עוגיה + בננה עד ארוחת ערב ב- 1900. אז הוא אוכל : פרוסה עם גבינה ומעדן/ 2 חתיכות פשטידה/ ביצה +גבינה לבנה+ פלפל וכו'... יש לציין שממתקים כמעט שאין בבית, שתייה זה אך ורק מים מאז היותו תינוק. שאלותיי: 1. מה כדאי לתת לו בבוקר כשהוא קם מהשינה? (אני שותה בבוקר קפה עם עוגיות) הבנתי שסוכרים לא כדאי לתת?! 2. מה כדאי לתת לו אחר הצהריים? (פרי זה אפשרי) אבל רק אחרי עוגייה או שתיים 3. האם נניח 3-4 עוגיות ביום זה הרבה? 4. האם לומר לגננת להגביל אותו באוכל? תודה

30/01/2007 | 22:17 | מאת: לאה פינטו

שלום יפה. את טוענת שבנך אינו שמן ושהשמנה איננה תופעה שחווה משפחתך. - אז איפה הבעיה עם האכילה של הילד? אה! הגננת. ומה הבסיס של הגננת להיות מוטרדת ולהטריד אותך ובסופו של דבר את הילד? השוואה לילדים אחרים. ועל זה אומר לך: לא יעלה על הדעת. נקודה. אנו מדברים על ילדים, ומה שמבדיל אותם מאיתנו, המבוגרים, היא הגדילה וההתפתחות. תהליכים אלה הם אינדווידואליים וישנה שונות רבה בין ילד לילד ועל כן גם שונות בצריכת אנרגיה ורכיבי תזונה מהמזון. לי עושה רושם שהילד אוכל נפלא, והכי נפלא בעיניי הוא ענין החופש להתנסות במאכלים חדשים (יש לי אחד רזה כזה בבית, שאוהב לאכול ומתנסה בכל). הייתי חושבת שיש סיבה להסב תשומת לב אם היית מספרת שהילד עסוק באופן אובססיבי באוכל אך ממש לא נשמע שזה המצב. לסיום הייתי רוצה לגעת בשלוש נקודות: 1. לא להשוות. אנו מודדים את הילד ביחס לעצמו, בעיקר כשמדובר במילוי צרכים אישיים. 2. לא להגביל - זה יצור חסך שהוא "פטנט רשום" להשמנה בעתיד. 3. ודבר אחרון שאמליץ לכל אם בישראל - אל תציעו מזון, תנו לילד לבקש. ואני מדברת בעיקר על שעות אחה"צ. ילדך הבריא נולד עם מנגנון ביולוגי שמווסת את אכילתו מבפנים כשיחוש צורך במזון, סמכי עליו שידע לבקש. אין צורך לתת למזון מקום שאין לו מלכתחילה. מקווה שנענית באופן מספק. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה