דיאטה לאחר הריון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

01/01/2007 | 07:50 | מאת: חגית

ילדתי לפני חודשיים ושבוע. לפני ההריון גופי היה מחוטב והייתי רזה 50 קילו. היום אני 56 לאחר שירדתי מ68 . הבעייה היא שנעצרתי במשקל הזה ואינני מצליחה לרדת יותר. יש לציין שאני מורה לריקוד ועושה הרבה ספורט כל יום. משתדלת לאכול בריא ונכון... מה עוד אפשר לעשות אני ממש בדיכאון ממראה גופי.?????????

01/01/2007 | 08:33 | מאת: לאה פינטו

הי חגית. מזל טוב. לגופך לקח 9 חודשים בריאים לעלות במשקל ולהתאים את צורתו ומבנהו לנשיאת הריונך הבריא. תני לו את הזמן לחזור לאן שהכי נוח לו ונכון לו. אם לרוב שקלת 50 ק"ג, ללא דיאטות והגבלות, היי סמוכה ובטוחה שלשם הוא חוזר ובקצב הנכון והבריא לו ביותר. אל תנסי לנהל אותו, סמכי ועשי את המיטב לשרת אותו. החיטוב נובע מפעילותך, זה אך טבעי שגם זה יחזור עם העבודה המחודשת על השרירים שבמהלך ההריון התארכו. כאדם שמחובר לגופו את הרי יודעת לאמר, ודאי, לכל תלמיד/ה שלך שהשרירים לא מתקצרים מהיום להיום ועבודה מתמשכת תמיד מראה תוצאות - למה לא להזכיר זאת לעצמך? ובזמן שכל זה קורה מעצמו, העסיקי עצמך והתמקדי בדברים שמהם ניתן להפיק הנאה ושמחה...התינוק/ת והריקוד למשל. נסי להכניס פרופורציה לחייך ושאפי לסיפוק ולהנאה מהקיים תוך עשייה חכמה לעתיד. עשיה חכמה? פשוט לחזור ולהתנהל עם גופך כפי שנהגת עד ההריון ואולי במהלכו. וכל זאת בהנחה שאת אדם הקשוב לגופו ומכבד את רווחתו ולא חי ע"פ ציוויים דיאטטיים כלשהם. לא התייחסתי לענין ההנקה כיוון שנושא הסבלנות שלך כלפי גופך ואולי כלפי עצמך נראה לי מג'ורי יותר. מאחלת לך הנאה ונחת מפרי בטנך ומעשייתך והרבה סבלנות וחמלה כלפי עצמך. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה